Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
vakantiefoto's

Onze tips voor geslaagde vakantiefoto’s

‘Pics or it didn’t happen!’: je hoort het steeds vaker. Als je op net op reis bent geweest, hoor je deze kreet des te meer. Zonder vakantiefoto’s had je evengoed thuis kunnen blijven, zo lijkt het wel. Maar aan de zoveelste inspiratieloze toeristenfoto bij de Eifeltoren of de Taj Mahal heeft niemand iets, ook jijzelf niet. Met onze tips maak je van je vakantiefoto’s wél iets speciaals.

1.     Gebruik een camera die je kent


De meeste mensen nemen op vakantie gewoon foto’s met hun smartphone, zodat ze die onmiddellijk op Instagram of Facebook kunnen zetten. Toch kun je met een camera los van je telefoon veel meer kanten uit.

Of je nu een compactcamera, een systeemcamera of een spiegelreflexcamera meeneemt: kies een toestel dat je door en door kent en waar je dus op voorhand de mogelijkheden uitvoerig van hebt getest. Houd er wel rekening mee dat je het toestel altijd bij je wil hebben; voor lange trektochten neem je bijvoorbeeld best geen al te zware camera mee. Hou je van avontuurlijke reizen? Kies voor een outdoorcamera of een onderwatercamera.


2.     Zorg dat je camera gebruiksklaar is


Op reis beleef je, als alles goed gaat, heel wat unieke momenten. Uiteraard wil je niet dat je camera het op het ‘moment suprême’ laat afweten. Zorg dus voor een volle accu en een geheugenkaartje met voldoende ruimte. Tip: een reserve-accu en dito geheugenkaartje zijn zeker geen overbodige luxe.


3.     Laat je volledig gaan


Op vakantie wil je je vooral ontspannen. Breek je hoofd niet over allerlei technische instellingen, maar zet je camera op autostand, en neem zeker voldoende foto’s. Eenmaal thuis kun je nog altijd een selectie maken. Als je fotografeert in RAW-formaat, heb je achteraf meer mogelijkheden om met software nog een en ander bij te werken.

Ons advies? Experimenteer! Probeer verschillende composities en perspectieven uit; op vakantie heb je ruim de tijd om je volledig te laten gaan.


4.     Vermijd storende elementen op je vakantiefoto’s


Niets zo sneu als storende elementen op je vakantiefoto’s die je compositie volledig verpesten. Denk maar aan rommel in de achtergrond of ‘photobombers’ die onverwachts opduiken. Zeker bij drukke toeristische trekpleisters is dat risico erg groot. Vermijd je tijdens je reis de platgetreden paden, dan heb je heel wat meer mogelijkheden om originele vakantiefoto’s te maken.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: vakantiefoto

Categorie: Tips & tricks