vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
foto's opslaan

Foto’s opslaan: de verschillende mogelijkheden op een rijtje

Vroeger werden foto’s op negatieven of dia’s bewaard en in grote dozen op zolder gestald. Met de intrede van de digitale fotografie is dat scenario voorgoed verleden tijd geworden. Foto’s opslaan gebeurt op een totaal andere manier in het digitale tijdperk. Wij zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

De impact van digitale fotografie
 

Met je tablet in de zetel of op vakantie door je foto’s snuisteren, foto’s bewerken, doorsturen naar vrienden of je favoriete kiekjes op Facebook delen: digitale fotografie heeft een grote impact op ons leven en biedt tal van voordelen. Bovendien kun je je foto’s laten afdrukken. Gewoon online doorsturen, het formaat en de afwerking kiezen en binnen een paar dagen krijg je de foto’s toegestuurd.
 

Hoe digitale foto’s opslaan?
 

Zodra je foto’s hebt genomen met je digitale camera doe je er goed aan om ze elders te bewaren. Er bestaan verschillende mogelijkheden om je foto’s veilig en doeltreffend op te slaan:

  • een externe harde schijf
  • een dvd of cd-rom
  • een geheugenkaartje
  • in de cloud. Dropbox of Google Drive worden veel gebruikt.

Wanneer je je foto’s in de cloud bewaart, kun je ze snel en gemakkelijk met vrienden en familie delen. Bovendien gaan waardevolle herinneringen niet verloren. Sowieso is een back-up maken van al je digitale foto’s een uitstekend idee. Je weet nooit wat er met je camera gebeurt.

Tip: Wil je dvd’s gebruiken om je foto’s op te slaan? Gebruik dan niet de klassieke exemplaren, maar kies voor UV- en krasbestendige dvd’s.
 

Foto’s opslaan op geheugenkaartjes


Ook geheugenkaartjes kun je gebruiken om foto’s te bewaren. Ga je met vakantie of staat er een huwelijk, verjaardag of communie op het programma? Gebruik dan een geheugenkaartje per gelegenheid en bewaar het op een veilige plek. Bijkomende troef: je kunt met je geheugenkaartje naar de winkel komen en je foto’s ter plaatse laten afdrukken.
 

Negatieven digitaliseren
 

Ben je een aanhanger van analoge fotografie en heb je thuis nog negatieven liggen? Dan kun je ze digitaliseren met een negatiefscanner. Zo krijg je een mooi overzicht van al je foto’s, van vroeger en nu. Bovendien is het mogelijk om de omgezette foto’s – indien nodig – te bewerken en gemakkelijk af te drukken.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: foto's opslaan

Categorie: Tips & tricks