vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotodecoratie

Fotodecoratie: een persoonlijke touch in je woonkamer

Je huis is meer dan een plek waar je slaapt en eet. Het is ook een verzameling ruimtes waarmee je je persoonlijkheid uitdrukt. Dat doe je in de eerste plaats met de architectuur, de keuze van de materialen en de meubels. Maar ook welgekozen decoratie, zoals een schilderij of – welja – een kunstige foto, kunnen het verschil maken.

Een woonkamer met karakter
 

Niets zo saai als een woonkamer met allemaal kale muren … Ben je een liefhebber van fotografie, dan is fotodecoratie dé manier om je interieur te verfraaien. Een mooi beeld in kleur of zwart-wit dat een speciale betekenis heeft voor jou, daar geniet je elke dag opnieuw van. En krijg je bezoek over de vloer, dan is dit meteen de geknipte ‘conversation starter’.
 

Kies een sprekend beeld …
 

Natuurlijk kun je naar een woonwinkel trekken en daar een standaard fotoposter kopen, maar als je wat origineler uit de hoek wil komen, dan vermijd je beter de clichés, genre ‘lunchbreak tussen de wolkenkrabbers’ of ‘aap in gekke kleding’.

Kies bijvoorbeeld voor een reproductie van een werk van een toonaangevende hedendaagse fotograaf, een internationale naam of een Belg. Ben je zelf fotograaf, dan kun je er ook voor opteren om een van je eigen foto’s op te hangen. Zo zien je bezoekers meteen wat je in je mars hebt!

Het genre van je fotodecoratie kies je zelf: een fraai portret, een natuur- of architectuurfoto, … Het kan allemaal, maar let er wel op dat de stijl aansluit bij de rest van jouw interieur.
 

… of kies er meteen een hele reeks
 

Waarom zou je je trouwens beperken tot één enkel beeld? Uiteraard vormt een grote (eventueel zelfs muurvullende) foto een heuse eyecatcher, maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere foto’s op te hangen. Veel fotografen werken trouwens in reeksen, waarbij het ene beeld het andere versterkt. Besluit je om meerdere foto’s op te hangen, heb dan wel extra aandacht voor de compositie en zwier ze niet zomaar lukraak tegen de muur.
 

Fotodecoratie: let op de afwerking!
 

Behalve de afdruk van de foto is ook de afwerking en de manier van presenteren van belang. Bij Grobet kun je terecht voor afdrukken op Forex, canvas, plexiglas of Alu-Dibond®-platen. Neem zeker een kijkje naar ons aanbod!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotodecoratie, wanddecoratie, decoratie, foto’s afdrukken, fotoposter

Categorie: Tips & Tricks