vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fototentoonstelling

Fototentoonstelling gepland? Hieraan moet je zeker denken!

Heb je al aardig wat mooie beelden geschoten en wil je dat meer mensen die kunnen bewonderen dan de familie en vrienden die bij je langskomen? Dan is het misschien tijd om een heuse fototentoonstelling te organiseren. Dat je een geschikte locatie moet vinden (en het liefste eentje met een parking en een toilet), kun je natuurlijk zelf ook wel bedenken, maar in dit artikel geven we je graag nog wat extra tips mee.

Voldoende foto’s, voldoende samenhang?
 

Misschien denk je dat je klaar bent voor een tentoonstelling zodra je voldoende foto’s gemaakt hebt waarover je tevreden bent. Toch volstaat dat niet. Om te kunnen tentoonstellen, organiseer je je foto’s maar beter per thema. Er moet met andere woorden voldoende samenhang te bespeuren vallen in je werk – en die samenhang of thematiek moet ook duidelijk blijken uit de opstelling.
 

Leegte die ademt
 

Hoeveel foto’s je kunt tentoonstellen, hangt natuurlijk af van de locatie die je gekozen hebt. Toch speelt er meer mee dan de beschikbare vierkante meters muur. Je werken moeten namelijk ruimte hebben om te ademen, anders komen ze niet tot hun recht. Weersta dus aan de verleiding om elk beschikbaar plekje vol te hangen en maak keuzes. Soms zegt slechts één werk veel meer dan een overdaad aan beelden waar je bezoekers niet wijs uit raken.  
 

Inkaderen: met of zonder glas?
 

Als je je foto’s inlijst voor je expositie, heb je nog een belangrijke keuze te maken. Sommige fotografen kiezen ervoor om het glas uit het frame weg te laten, omdat ze hun beelden anders te steriel vinden overkomen. Anderen opteren dan weer wél voor glas, omdat het hun foto’s optimaal beschermt. De keuze is aan jou!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fototentoonstelling, foto’s presenteren, foto’s inlijsten, expositie foto’s

Categorie: Tips & Tricks