vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
beroemde fotografen

Laat je inspireren door deze 3 beroemde fotografen

Zelfs al heb je geen ambities om je foto’s ooit te publiceren of tentoon te stellen, je kunt als amateurfotograaf heel wat leren van de groten die zich wel aan boeken en expo’s waagden. In dit artikel stellen we enkele van de beroemdste fotografen ooit aan je voor.

1.Henri Cartier-Bresson
 

Henri Cartier-Bresson is al een veertiental jaar overleden, maar zijn werken hebben nog niets aan kracht ingeboet. Samen met Robert Capa en David Seymour (die beiden eigenlijk ook niet in dit lijstje zouden misstaat) stond Cartier-Bresson aan de wieg van het beroemde fotopersbureau Magnum Photos. De topfotograaf is vooral bekend om zijn straatfotografie en om zijn visie op ‘het beslissende moment’ (‘the decisive moment’): als hij foto’s maakte van het leven op straat, wou hij dat het metéén goed zat. Van achteraf bijsnijden was hij bijvoorbeeld geen fan. Het resultaat is niet altijd een perfect beeld, maar wel eentje met veel expressie!
 

2.Dorothea Lange
 

Dorothea Lange was een Amerikaans documentair fotograaf en fotojournalist. Ze legde het Amerikaanse leven vast tijdens de crisis van de jaren 1930, en slaagde erin om de gevolgen van de ‘Great Depression’ een gezicht te geven. Haar werk had een enorme invloed op documentaire fotografie en is meteen ook een bewijs van de kracht van dit soort fotografie. Vele van haar beelden brachten namelijk concrete veranderingen teweeg, zoals fatsoenlijke huisvesting voor arme migrantenarbeiders. Lange is een inspiratiebron voor wie foto’s wil maken die écht iets losweken bij hun kijkers, en voor wie zweert bij eerlijke in plaats van louter ‘mooie’ beelden.
 

3.Elliott Erwitt
 

Humor is moeilijk in eender welke kunstvorm – van literatuur tot film – maar Elliott Erwitt doet het in fotografie alvast een fluitje van een cent lijken. Zijn grappige foto’s van absurde situaties uit het dagelijkse leven zijn kunstig en tegelijk erg herkenbaar. Bovendien is Erwitt bekend voor zijn vele hondenfoto’s. Dierenfotografie, maar dan net een tikje anders!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: beroemde fotografen, bekende fotografenHenri Cartier-Bresson, Dorothea Lange, Elliott Erwitt

Categorie: Tips & Tricks