vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Belgische fotografen

Ken je deze 5 getalenteerde Belgische fotografen al?

Ons kleine landje heeft al heel wat talentvolle fotografen voortgebracht. Van hun werk, dat je aantreft in kranten, boeken en musea, kun je gewoon genieten óf je kunt je er als fotograaf door laten inspireren. Maak kennis met vijf absolute toptalenten van de Belgische fotografie.

1. Stephan Vanfleteren: de meester van de karakterkop
 

Een indringend portret in zwart-wit van een sportman, artiest of visser? Dat moet het werk zijn van Stephan Vanfleteren. In zijn beelden kiest deze fotograaf vaak voor sterke contrasten en laat hij zoveel mogelijk van de omgeving weg. Vanfleteren won diverse prijzen, waaronder de Louis Paul Boonprijs en de Nationale Portretprijs.
 

2. Herman Selleslags: historische documenten in natuurlicht
 

De Antwerpse fotograaf Herman Selleslags maakte meer dan vijftig jaar lang fotoreportages van nationale en internationale gebeurtenissen. Daarnaast hield hij zich ook bezig met portretten, sport- en muziekfotografie. Hij raakte bekend door zijn werk voor onder meer Humo, Vrij Nederland en Knack. In 2015 gaf Selleslags zijn volledige archief in bruikleen aan het FotoMuseum van de provincie Antwerpen (FOMU).
 

3. Tony Le Duc: schilderen met voedsel
 

Het boek ‘Eigentijds & Eigenzinnig’ dat fotograaf Tony Le Duc in 1997 uitbracht in samenwerking met Piet Huysentruyt was een mijlpaal in de wereld van de foodfotografie. De titel van het boek was een understatement, aangezien de beelden hun tijd vér vooruit waren. Le Duc werkte daarna nog voor twee andere kookboeken samen met Piet Huysentruyt en richtte ook twee culinaire uitgeverijen op.
 

4. Toon Grobet: complete visie op architectuur
 

De Belgische architectuurfotograaf bij uitstek is Toon Grobet. Hij combineert een sterke technische bagage met een artistieke stijl én commerciële flair. Als de opdracht het toelaat, maakt hij ook abstracte composities van opvallende architecturale details.
 

5. Bieke Depoorter: aanstormend Magnum-talent
 

De jonge West-Vlaamse fotografe Bieke Depoorter liep al meteen in de kijker met haar afstudeerproject aan het KASK, waarvoor ze met de Trans-Siberië Express van Moskou naar Vladivostok reisde. Sinds 2016 is ze het jongste lid van het gerenommeerde internationale persagentschap Magnum. In al haar projecten onderzoekt Depoorter haar eigen rol als fotografe en buitenstaander. Haar foto’s zijn vaak intieme portretten zonder enige opsmuk. Nog tot 10 februari 2019 kun je in het FOMU naar haar eerste solotentoonstelling gaan kijken.
 

Beeld: © Agata, Paris, November 2, 2017 © Bieke Depoorter / Magnum Photos


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: belgische fotografen, Stephan Vanfleteren, Herman Selleslags, Tony Le Duc, Toon Grobet, Bieke Depoorter, food fotografie, reportage fotografie, portret fotografie

Categorie: Tips & Tricks