vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
vlogger camera

Altijd kwaliteitscontent maken als vlogger? Deze camera’s helpen je!

Vloggers zijn niet meer weg te denken uit het socialemedialandschap. Behoor jij tot die groeiende groep van krakken die interessante cameracontent deelt met een pak (of een kleine horde) volgers? Dan heeft Sony voor jou een scala aan camera’s om vlogs in hoge videokwaliteit vast te leggen, altijd en overal. Van een professionele vlogcamera met hoogwaardige specificaties zoals 4K video en Eye-autofocus tot een geweldige camera voor beginnende vloggers: we stellen alle opties aan je voor!

De ultieme vlogcamera: RX100 VI met intelligente autofocusfunctie voor gezichtsherkenning
 

De RX100 VI is een professionele vlogcamera met een aantal specificaties die onmisbaar zijn voor vloggers. Zo is het toestel uitgerust met een autofocusfunctie voor gezichtsherkenning, waardoor je gezicht altijd scherp blijft tijdens het filmen en de camera niet focust op objecten in de achtergrond.

Door het 180 graden kantelbaar scherm kun je jezelf continu volgen. Vloggen wordt nog gemakkelijker door de SteadyShot-beeldstabilisatietechnologie. Deze houdt eventuele bewegingen tijdens het filmen perfect onder controle. Daarnaast heeft de camera een lcd-scherm met Touch Focus en Touch Pad AF waarmee je de gewenste focuspunten aangeeft en de camera eenvoudig bedient.

Dit model heeft een grote voorsprong op de andere camera’s wat betreft de videofuncties en kwaliteit. De RX100 VI is namelijk uitgerust met een 1.0-inch 20,1 MP Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor met DRAM-chip. Bovendien is de camera voorzien van een krachtige nieuwe BIONZ X-beeldverwerker. Die elementen werken allemaal samen om de verwerksnelheid te maximaliseren, waardoor de videokwaliteit optimaal is over het gehele bereik van de 24-200 mm F2.8 – F4.5 zoomlens.

De RX100 VI is uitgerust met een snel hybride autofocussysteem waardoor de camera slechts 0,03 seconden nodig heeft om scherp te stellen. Daarnaast is dit model voorzien van ‘focal-plane’ fase-detectie met 315 AF-punten met 65% dekking van het beeld.

Wil je op een zonnige dag buiten vloggen? Geen enkel probleem! De RX100V heeft namelijk een OLED Tru-Finder, en die zoeker laat zich makkelijk in- en uitklappen. Je deelt je video’s in een handomdraai via Wi-Fi en NFC met een smartphone. Van vlogs op reis, thuis in de tuin, tijdens een zonsondergang op het strand of terwijl je een jeepsafari doet: de RX100 VI levert altijd en overal optimale vlogprestaties.
 

De ideale vlogcamera voor beginners en semi-professionals: DSC-HX99
 

Onlangs introduceerde Sony de DSC-HX99 camera in de Cyber-shot-serie. Dit compacte model is uiterst geschikt om vlogs mee te maken. Meer nog: vloggen wordt kinderspel met de DSC-HX99 dankzij het 180 graden kantelbare lcd-scherm en enkele hoogwaardige videofuncties. De goede autofocus van deze camera garandeert dat je beelden tijdens het vloggen altijd scherp zijn. De camera focust namelijk op je gezicht in plaats van op de objecten achter je, want hij heeft een Fast Intelligent AF-snelheid van slechts 0,09 seconden, een verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en front-end LSI. Videodetails worden hierdoor optimaal verwerkt en vervormingen verminderd.

De camera kan zelfs video’s in slow motion opnemen in 120 fps. Verder is er een lcd-scherm met Touch Focus / Touch Pad AF in geïntegreerd en is de camera uitgerust met een XGA OLED Tru-Finder. Dit biedt levensechte voorbeeldweergaven en afspeelfunctionaliteiten.

Om je content snel te verwerken, kun je de camera via de PlayMemories Mobile-app aansturen vanaf een smartphone. Kortom, de DSC-HX99 is een uitstekende camera als je als vlogger op zoek bent naar hoogwaardige content.
 

VCT-SGR1-handgreep voor RX100- en HX99-cameraserie
 

Als vlogger zal je graag horen dat Sony recent een veelzijdige en compacte handgreep (model VCT-SGR1) lanceerde voor de RX100- en HX99-cameraserie. Deze handgreep voor foto- en videoproducties is ideaal om te vloggen, maar komt ook bij reisfotografie en zelfportretten goed van pas. De VCT-SGR1 is een verticale handgreep die je via een Multi/Micro USB-aansluiting kunt bevestigen aan de RX100 en HX99.

De compacte handgreep kun je 70 graden omhoog draaien en 100 graden omlaag, om beelden vanuit verschillende perspectieven vast te leggen. De sluiter, de start- en stop-opnameknop en de zoom bevinden zich bovenaan op de VCT-SGR1. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening – of je nu links- of rechtshandig bent. Tot slot kun je de onderzijde van de handgreep uitklappen en als statief gebruiken. Dit maakt de handgreep een ideaal hulpmiddel voor vloggers.
 

Features on, met de DSC-HX90
 

Net als de RX100VI en HX99 komt de HX90 goed van pas bij het vloggen door het 180 graden kantelbare scherm. De HX90 is een prima keuze als je een beginnende vlogger bent die de meer professionele RX100 of HX99 serie camera’s (nog) niet nodig heeft. Deze camera is uitgerust met een ZEISS-objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, een BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; Fast Intelligent autofocus en SteadyShot-beeldstabilisatie.

De HX90 beschikt verder over een OLED Tru-Finder elektronische zoeker waardoor je live kunt meekijken naar je opnames. Daarnaast heeft de HX90 een manual ring om de toegewezen instellingen eenvoudig te wijzigen tijdens de videoproductie. De HX90 heeft met een zoombereik van 720 mm een hoog zoombereik van hoge kwaliteit. En als je locatiegegevens wil koppelen, dan maak je gewoon gebruik van het ingebouwd gps-systeem. Net als met de RX100V en HX99 kun je met de HX90 snel video’s delen met je smartphone via Wi-Fi en NFC.
 

Let’s start vlogging, met de DSC-WX500
 

Ben jij een beginnende vlogger? Dan zit je gebakken met de WX500. Net als de HX90 is deze camera uitgerust met een ZEISS Varia-Sonnar T-objectief, 30x zoom, een 18,2 mp-sensor, BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; SteadyShot-beeldstabilisatie en een kantelbaar lcd-scherm. De snelle autofocus maakt het snel in beeld brengen van een onderwerp kinderspel. Op het hoogwaardige beeldscherm kun je de beelden die je filmt in hoge kwaliteit bekijken. Net als de RX100V en de HX90 laat de WX500 je toe om foto’s en video’s in een keer te delen via Wi-Fi en NFC met je smartphone. Perfect om direct die nieuwe vlog te uploaden op YouTube!
 

Camera's
 

De DSC-RX100 VI is verkrijgbaar voor €1.300,00

De DSC-HX99 is verkrijgbaar voor €520,00

De VCT-SGR1 handgreep is verkrijgbaar voor €120,00

De DSC-HX90 is verkrijgbaar voor €480,00

De DSC-WX500 is verkrijgbaar voor €400,00

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: vlogger camerawelke camera vloggen, vlogs maken, beginnende vlogger

Categorie: Tips & Tricks