vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
flitser

Hoe perfecte foto’s maken met een flitser?

Flitslicht geeft geen natuurlijk licht en kan een foto hard doen overkomen. De onderwerpen worden namelijk (te) fel belicht. Toch is het in sommige gevallen raadzaam om een flitser te gebruiken. Wij maken je wegwijs in het gebruik van flitsers.

Camera’s met ingebouwde flitser
 

Heel wat kleinere camera’s zijn uitgerust met een ingebouwde flitser. Maar helaas laat die zelden toe om mooie foto’s te maken. Integendeel, het beeld komt doorgaans erg hard over. Beter is het om een opzetflitser te gebruiken. Kies bij voorkeur een model met een kantelbare en draaibare flitskop.
 

Foto’s maken met een flitser: indirect flitsen
 

Indirect flitsen is een veel gebruikte techniek die mooie resultaten oplevert. De flitser wordt niet recht naar voor gericht, maar bijvoorbeeld naar het plafond. Het licht komt niet rechtstreeks van je camera. Op die manier krijg je zachter licht, want je gebruikt een grotere lichtbron (de oppervlakte van het plafond).

Tip: Je kunt de flitser ook van de camera halen en vanuit een andere hoek flitsen. In dat geval moet je de flitser wel op het juiste moment activeren.
 

Maak zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk licht
 

Natuurlijk licht is zacht en geeft een foto een echte meerwaarde. Daarom geeft een fotograaf er altijd de voorkeur aan om geen flitser te gebruiken. De nieuwe generatie reflexcamera’s laten het ook makkelijker toe om zonder flitser te werken, omdat ze veel gevoeliger zijn. Het is zaak om een gulden middenweg te bewandelen en niet te veel maar ook niet te weinig licht te gebruiken. Zo krijg je geen ruis op het beeld. Met weinig licht kun je dikwijls toch mooie foto’s maken die heel sfeervol zijn.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: belichting, fotograferen, fotografie, productfotografie, sluitertijd, webshop

Categorie: Tips & tricks