vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
weinig licht

Foto’s maken bij weinig licht: tips van de professional

Foto’s maken bij weinig licht levert prachtige beelden op, maar je moet wel de juiste werkwijze hanteren. Wij zetten enkele handige en bruikbare tips op een rijtje. Optimaal resultaat gegarandeerd!

Foto’s bij weinig licht: korte sluitertijd en stabiliteit
 

Als je ’s avonds een mooie foto wil maken van een museum in een stad of van een landschap bij zonsondergang, moet je vooral letten op de sluitertijd van je camera. Die is altijd langer wanneer je foto’s bij weinig licht maakt. De sluitertijd bepaalt hoeveel licht er op de sensor terechtkomt en hoe scherp of onscherp je foto wordt.

Bovendien doe je er goed aan om je apparaat op een statief te plaatsen. Als je het zelf vasthoudt, zal je willens nillens bewegen. De kleinste beweging die je maakt in combinatie met een langere sluitertijd levert onscherpe beelden op.
 

De juiste belichting
 

Met een digitaal toestel kun je meteen controleren of de belichting goed zit. Zo kun je keer op keer nagaan of je meer of minder moet diafragmeren en krijg je uiteindelijk de juiste belichting te pakken.

Je kunt ook de flits gebruiken, maar dat is niet altijd ideaal. Hij heeft dikwijls een heel korte reikwijdte en geeft doorgaans heel hard licht. Bovendien zou het zonde zijn om geen gebruik te maken van het omgevingslicht (zoals kaars-, stadsverlichting of verlichting van de sterrenhemel). Dat zorgt namelijk voor een sfeervoller, mooier en stijlvoller beeld.
 

Ingebouwd programma activeren
 

De meeste moderne toestellen leveren voldoende belichting. Ze zijn uitgerust met specifieke programma’s om foto’s bij weinig licht te maken. Je moet gewoon het programma activeren en je hoeft je vervolgens geen zorgen te maken over sluitertijden en belichting. Toch is het altijd nodig om de foto’s te controleren. Zo kun je bijsturen waar nodig.

Meer weten over foto’s maken bij weinig licht? Kom gerust langs in onze winkel voor extra advies.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: belichting, sluitertijd

Categorie: Tips & tricks