vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
amateurfotografie

Amateurfotografie: allesbehalve amateuristisch!

Geef toe: het woord ‘amateurfotografie’ heeft een nogal negatieve bijklank. Alsof het om prutswerk zou gaan, dat geen enkele waarde heeft. Toch betekent ‘amateur’ in feite niets anders dan ‘liefhebber’. Amateurfotografie is dan ook het werk van mensen die een echte passie hebben voor de fotografie.

Het geheim van geslaagde foto’s
 

Op Reddit.com staat er een bekende post van gebruiker 2manyToys waarin hij aan de hand van enkele voorbeelden laat zien hoe ‘gewone mensen’ een omgeving fotograferen en hoe ‘echte fotografen’ diezelfde setting in beeld kunnen brengen.

Het verschil is ongelooflijk en onmiddellijk barst de discussie los: “Het ligt aan de camera!”, “Nee, de modellen en de rekwisieten maken het verschil!”, “Met Photoshop kun je alles!”. Uiteindelijk komen de Reddit-gebruikers tot de consensus dat het om een combinatie van factoren gaat. Materiaal speelt zeker een rol, maar talent en ervaring net zo goed. De geslaagde foto’s zijn gemaakt door mensen met een hart voor fotografie, de andere door lui die niet eens geprobeerd hebben om een mooie foto te maken.
 

Niet professioneel?
 

Let wel: op geen enkel moment wordt er betoogd dat de onaantrekkelijk foto’s het werk zijn van amateurfotografen en de geslaagde van professionals. Want dat is ook helemaal het punt niet. Professionals zijn per definitie beroepsfotografen en van hen verwacht je inderdaad dat ze goed werk leveren. Maar ook gepassioneerde amateurfotografen kunnen prachtige foto’s maken. Het enige verschil: zij maken geen foto’s omdat het hun werk is en worden er vaak ook niet voor betaald. Dat ze toch heel wat tijd (en geld) in hun ‘hobby’ investeren, kun je dan ook maar op één manier verklaren: ze hebben een passie voor de kunstvorm die fotografie is.
 

Heb je pro materiaal nodig voor amateurfotografie?
 

Uiteraard kunnen heel wat amateurfotografen zich niet hetzelfde materiaal veroorloven als hun professionele collega’s. Toch zijn er heel wat fotoliefhebbers die investeren in een goede camera, een set lenzen, lampen, misschien zelfs een doka, …

Wil je graag met fotografie beginnen en vraag je je af welk materiaal het best geschikt zou zijn voor jou? Laat je dan zeker adviseren! Neem contact met ons op of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen. We vertellen je graag welke camera’s en toebehoren ideaal zijn om de wondere wereld van de fotografie voor het eerst te verkennen.Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: amateurfotografieliefhebber fotografie, professionele fotografie, fotografie als hobby, fotografie voor beginners, mooie foto’s maken, hobby fotografie beginnen

Categorie: Tips & Tricks