vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
stadsfotografie

Stadsfotografie: slimme tips voor een creatief resultaat

Moet je er even tussenuit en ga je de stad in? Neem dan je camera mee, want je kunt er heel mooie en creatieve foto’s maken. Een stedelijke omgeving biedt tal van mogelijkheden: van statische gebouwen tot parken en gezellige pleintjes. Hoe ga je het best te werk? Wij zetten een aantal handige tips voor stadsfotografie op een rijtje!

Stadsfotografie: kies het geschikte moment uit
 

Wanneer trek je de stad in? Het hangt er allemaal vanaf welk type foto’s je voor ogen hebt. Wil je foto’s nemen van een drukke winkelstraat of van mensen die ’s ochtends richting het werk fietsen? Of ga je voor speelse foto’s met je kinderen in het park? Je kiest zelf het geschikte moment uit.

Tip: een foto nemen van de zonsondergang of zonsopgang in de stad – waarom niet met zicht op de rivier – leidt dikwijls tot een verbluffend resultaat. Maar ook ’s avonds en ’s nachts kun je verrassende kiekjes maken. Lees in dat geval zeker eerst onze tips over foto’s maken bij weinig licht.
 

Ga voor symmetrische vormen
 

Wie stadsfotografie zegt, zegt natuurlijk ook architectuur. Een statisch herenhuis, een ontwerp van een bekende architect, een karakteristiek museum: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Symmetrische vormen komen je compositie zeker ten goede. Je doet er goed aan om een kwalitatieve spiegelreflexcamera te gebruiken. Ook een statief komt zeker van pas!
 

Eenvoud siert
 

Plan je een trip naar de stad? Vergeet dan zeker je camera niet. Ook als je geen concreet plan hebt,  kom je zeker thuis met mooie foto’s. Een stad biedt namelijk altijd inspiratie!
Foto’s nemen van de meest eenvoudige voorwerpen levert vaak de mooiste beelden op. Door de juiste setting te kiezen, kun je van een alledaagse situatie iets kunstzinnigs maken. Tip: zoek naar herhalingen, patronen en complementaire kleuren.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: stadsfotografie

Categorie: Tips & tricks