vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
instagram

Met deze tips maak je van jouw Instagram-account een succes

Instagram is een leuke en populaire app om foto’s en video’s mee uit te wisselen. Voor fotografen, illustratoren en andere kunstenaars kan het een heuse speeltuin zijn én een manier om meer mensen met je werk te laten kennismaken. Maar dan moet je het medium wel op de juiste manier inschakelen. Ontdek onze tips om meer uit je Instagram-account te halen.

Creëer je eigen niche


Probeer in je Instagram-account een duidelijke lijn te steken. Specialiseer je bijvoorbeeld in concertfotografie, actiefoto’s of mooi vormgegeven huwelijksreportages. Mensen moeten in één oogopslag kunnen zien waarom het de moeite loont om jouw Instagram-account te volgen. En dat doe je niet door er een rommeltje van te maken. Wil je ook persoonlijke zaken delen die niets met je fotografiewerk te maken hebben, overweeg dan om een tweede account aan te maken. Die kun je eventueel op privé zetten.


Filters zijn niet verplicht


Instagram staat bekend om zijn vele filters en bewerkingsmogelijkheden. Toch ben je niet verplicht om daar gebruik van te maken. Meestal is het beter om een foto op je computer te bewerken met professionele software en het eindresultaat op Instagram te publiceren zonder er nog een extra filter op te zetten. Iedereen gebruikt namelijk dezelfde filters, waardoor het moeilijker is om je te onderscheiden.


It’s all about the hashtags


Hashtags zijn essentieel om je foto’s vindbaar te maken. Voeg dus de juiste trefwoorden aan je posts toe. Even op onderzoek gaan om te achterhalen welke hashtags gebruikelijk zijn op vergelijkbare Instagram-accounts is zeker geen overbodige luxe. Maar overdrijf niet: als je hashtags meer ruimte innemen dan je foto, is de balans zoek.


Overstelp de volgers van je Instagram-account niet met rommel


Instagram biedt ook de mogelijkheid om ‘stories’ met je volgers te delen. Deze korte filmpjes kunnen interessant zijn, maar voor veel Instagrammers zijn ze een excuus om gelijk wat de wereld in te sturen. Waak erover dat je altijd kwaliteitsvol materiaal deelt. Overdrijf je met beelden waar werkelijk niemand iets aan heeft, dan loop je het risico dat je volgers snel terug zullen afhaken

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: Instagram

Categorie: Tips & tricks