vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!

Fotograferen met een spiegelreflexcamera: zó krijg je de beste resultaten

Voor een fotograaf is een spiegelreflexcamera werkelijk het neusje van de zalm. Met zo’n toestel heb je namelijk een waaier aan mogelijkheden en kun je tal van genres aan. Ontdek hoe je het maximum uit je camera haalt.

Wat is een spiegelreflexcamera?
 

Een spiegelreflexcamera wordt ook wel kortweg een spiegelreflex of een Single Lens Reflex (SLR) genoemd. Het is een camera waarbij je door de lens naar je onderwerp kijkt met behulp van een prisma en een spiegel. Het voordeel daarvan is dat je door de zoeker exact hetzelfde beeld ziet dat ook op de foto zal verschijnen.

Met een spiegelreflexcamera kun je snel afdrukken, wat het toestel ook geschikt maakt voor actiefoto’s. Bovendien heeft zo’n camera een grote beeldsensor en de mogelijkheid om objectieven te wisselen.
 

Leer je camera kennen
 

Vooraleer je een spiegelreflexcamera aanschaft, is het belangrijk om je goed te informeren, zodat je een exemplaar kiest dat echt bij jouw noden aansluit. Eens je het toestel hebt, is het verstandig om de verschillende mogelijkheden te leren kennen. Lees dus de informatie die bij je toestel zit, doorloop het menu, check alle knoppen en maak enkele proefopnames om je camera uit te testen.
 

Kies het juiste objectief
 

Een van de sterke punten van een spiegelreflexcamera is dat je van objectief kunt wisselen. Voor zowat elke situatie is er een ander objectief verkrijgbaar. Denk aan zoomlenzen, macrolenzen, een fisheye-lens, … Stel een beperkte, maar flexibele set objectieven samen, zodat je voorbereid bent op elke situatie.
 

Gebruik geen volautomatische programma’s
 

Met een spiegelreflexcamera kun je weliswaar ook volautomatische programma’s gebruiken, maar dat is niet de reden waarom je zo’n toestel koopt. Door te kiezen voor manuele of semi-automatische instellingen heb je veel meer controle over het resultaat. Zo is het bij sportfotografie bijvoorbeeld cruciaal dat je de juiste sluitertijd kunt instellen. Hetzelfde geldt voor je diafragma en je ISO-waarde.

Ben je op zoek naar een spiegelreflexcamera? Neem snel een kijkje in onze webshop. Nog vragen? Neem gerust contact op of kom eens langs in de winkel.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: spiegelreflexcamera, spiegelreflexcamera kopen, slrdigitale spiegelreflexcamera

Categorie: Producten