vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
voetbalfotografie

Voetbalfotografie: magische beelden vanop de grasmat

De euforie van een speler die net gescoord heeft, de ontgoocheling van de verliezende partij na de wedstrijd, een glijdende tackle of een druk gesticulerende trainer: voetbalwedstrijden bieden heel wat mogelijkheden voor fotografen. Voetbalfotografie is dan ook een discipline op zich die creativiteit en concentratie combineert.

Timing is cruciaal bij voetbalfotografie

Een voetbalwedstrijd staat bol van de suspense en heeft heel wat verrassingen in petto. Om geslaagde foto’s te maken, is timing dan ook van groot belang. Je positie is cruciaal, de meeste fotografen nemen achter de goal plaats om van daaruit de beslissende momenten in beeld te brengen. Je moet de hele wedstrijd geconcentreerd blijven en op het juiste moment afdrukken. Zo mis je geen enkel doelgevaar of kun je de emoties na een doelpunt op de gevoelige plaat vastleggen.

Welke factoren zijn er in het spel?

Bij voetbalfotografie zijn er – net zoals bij sportfotografie in het algemeen – een heel aantal externe factoren in het spel die je niet in de hand hebt:

  • Is het helder weer of bewolkt? Schijnt de zon of regent het? Allemaal factoren die een impact hebben op je foto’s.
  • De belichting: ook hier hang je af van het weer, tenzij je een avondwedstrijd bijwoont en het al donker is.
  • Drukte en lawaai van supporters bepalen de sfeer, maar kunnen je ook afleiden.

Welke lens gebruiken voor voetbalfotografie?

Je kent de grote telelenzen waarschijnlijk wel die talrijk aanwezig zijn rond voetbalvelden. Bij voetbalfotografie moet je een cameralens met een groot bereik gebruiken. Een kleine scherptediepte garandeert dat je object heel scherp in beeld wordt gebracht. Een statief garandeert dan weer stabiliteit. Daarnaast is een korte sluitertijd raadzaam.

Tip: wees niet te zuinig en neem genoeg foto’s. Zo kun je achteraf een strenge selectie maken.

Nog vragen over voetbalfotografie? Neem gerust contact met ons op!
Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: voetbalfotografie

Categorie: Tips & tricks