vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
cameralens reinigen

Je cameralens reinigen in een-twee-drie

Je camera is een kostbaar goed, dus draag je er zorg voor om hem zo lang mogelijk te laten meegaan. Je stopt hem bijvoorbeeld in een degelijke cameratas als je hem vervoert, en je beschermt hem tegen de regen. Maar denk je er eigenlijk wel aan om je cameralens regelmatig te reinigen? Stof op de sensor van je camera komt je beelden natuurlijk niet ten goede: er kunnen bijvoorbeeld donkere vlekjes verschijnen op de lichte delen van je foto. Bovendien kunnen stofdeeltjes je kwetsbare lens beschadigen. Zo voorkom je die vervelende situaties!

Stap 1: stofdeeltjes verwijderen
 

Als je je lens reinigt, is het uiteraard niet de bedoeling om de aanwezige stofdeeltjes gewoon ‘uit te smeren’ (en in het slechtste geval krassen te maken op het glas). Je moet ze weg zien te krijgen, en dat doe je het beste met een blaasbalgje. Je knijpt in het ballonnetje en verspreidt zo voorzichtig lucht over de lens, waardoor je het stof wegblaast.
 

Stap 2: vingerafdrukken verwijderen
 

Hoe voorzichtig je ook bent: soms kun je niet vermijden dat je je lens met je vinger aanraakt. En vingerafdrukken zijn zichtbaar op je foto’s! Het is misschien verleidelijk om ze snel weg te vegen met het eerste het beste stukje stof dat je in de buurt hebt. Toch doe je er goed aan om vingers op je lens niet zomaar te lijf te gaan met je T-shirt, want zelfs katoen kan minuscule krasjes veroorzaken. Je krijgt vingerafdrukken het snelst en het veiligst weg met een speciale reinigingspen.
 

Stap 3: je cameralens reinigen met een doekje
 

Is je lens verlost van stof en vingerafdrukken? Dan kun je voor de ‘finishing touch’ zorgen door er nog eens zacht en met cirkelvormige bewegingen over te wrijven met een microvezeldoekje.

Bundel je graag alle benodigdheden in een tasje? Er zijn tal van handige ‘cleaning kits’ op de markt!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: cameralens reinigen, lens reinigen, reinigingspen lens, blaasbalg lens, cleaning kit camera, vingerafdrukken lens

Categorie: Tips & Tricks