vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
cameratas

Een cameratas kopen? Hierop moet je letten!

Trek je erop uit om foto’s te nemen? Heb je een fotoreportage gepland? Dan is een cameratas onmisbaar. Bij de keuze van een geschikte cameratas zijn er heel wat zaken waarop je moet letten. Cameratassen zijn namelijk verkrijgbaar in talloze uitvoeringen, maten en kleuren. Een woordje uitleg.

Een cameratas kiezen


Welk soort cameratas het best geschikt is voor jou, hangt natuurlijk af van jouw behoeften. Wil je een tas die je altijd en overal kunt gebruiken of ben je op zoek naar een model voor welbepaalde opdrachten? Misschien maak je wel reisreportages? Of breng je verslag uit van sportwedstrijden? Dan is het van groot belang dat je cameratas tegen een stootje kan.

Ook een vlotte toegang tot je fotocamera is vaak cruciaal. Check dus zeker of het model dat je op het oog hebt een direct en gemakkelijk bereikbare toegang  heeft.

Heb je veel lenzenfilters en andere accessoires? Ga dan na of er voldoende vakken zijn om die allemaal in op te bergen.

Ten slotte kan ook een regenhoes interessant zijn. Zo’n hoes beschermt je camera tegen barre weersomstandigheden.


De verschillende soorten cameratassen


De ene cameratas is de andere niet. Grosso modo heb je vier verschillende types:

  • Rugzak: rugzakken bieden niet alleen een uitstekend draagcomfort, maar beschikken ook over heel veel opbergruimte.
  • Schoudertas of sling bag: schoudertassen zijn licht en bijzonder makkelijk te dragen.
  • Heuptas: heuptassen zijn voorzien van een stevige voorgevormde heupriem die de tas op zijn zijn plaats houdt en het gewicht verdeelt.
  • Trolley: trolleys zijn ideaal als je veel materiaal hebt en vaak verre verplaatsingen maakt.

Een aantal merken  levert overigens cameratassen die de juiste afmeting hebben om als handbagage mee te kunnen op het vliegtuig.


De afwerking van je cameratas


Denk ook eens na over de afwerking van de cameratas die je wil kopen. Zo is het materiaal zeker geen detail. Een mooie afwerking zorgt voor een extra cachet. Zoals een mooie lederen tas …

Ook de kleur van je cameratas kan van belang zijn. Als je aan natuurfotografie doet, zijn onopvallende tinten bijvoorbeeld een must.

 

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: accessoires, cameratas

Categorie: Producten