vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotolijst

Van klassiek tot digitaal: met fotolijsten kun je alle kanten op

Wil je je interieur versieren met enkele van je beste foto’s? Of heb je een tentoonstelling van je werk gepland? Met de juiste fotolijsten kun je jouw beelden mooi tot hun recht laten komen. Groot, klein, opvallend of subtiel: er bestaan lijsten voor alle doeleinden en in alle stijlen. We helpen je graag om een keuze te maken.

Creatief met fotolijsten


Er is niets mis met foto’s die enkel online gepubliceerd worden, maar wil je met je beelden écht een impact maken, druk ze dan af en hang ze op. Een fraaie fotolijst geeft je beelden extra cachet. Zo’n lijst is netjes, beschermt je foto en vult je beeld ook visueel aan.

Fotolijsten of kaders vind je in alle vormen en maten. Let vooral op:

  • het formaat: groot of klein, vierkant of rechthoekig, een lijst moet je perfect op maat van je foto kiezen. Let erop dat je rond de foto voldoende ruimte laat, zodat het beeld nog kan ‘ademen’. Hiervoor kun je een passe-partout Vaak worden deze met de lijst meegeleverd.
  • de stijl: van barok tot sober, voor elk type beeld is er een passende lijst.
  • het materiaal: je hebt lijsten in hout, metaal, plastic, … Maar het kan ook opvallender: voor wie daarvan houdt, bestaan er ook lijsten met steentjes, in pluche, …
  • de kleur: zorg ervoor dat de kleur van je fotolijst mooi harmonieert met de kleuren uit je beeld. Wil je op veilig spelen? Kies dan voor zwart of wit.
  • de bevestigingsmogelijkheden: de meeste kaders kun je zowel horizontaal als verticaal aan de muur bevestigen. Wil je je foto liever op een kastje of een tafel zetten? Let er dan op dan de lijst ook een steun

De meeste kaders zijn bedoeld om één foto in te lijsten, maar er bestaan ook twee- of drieluiken en speciale lijsten om grote fotocollages mee te maken. Plan je een tentoonstelling of hang je meerdere kader bij elkaar? Zorg dan voor een mooi uniform geheel met fotolijsten in één stijl.


Een digitale fotolijst: iets voor jou?


Voor wie het minder statisch wil, bestaan er ook digitale fotolijsten. Deze tonen een slideshow van meerdere foto’s. De volgorde en het tempo bepaal je helemaal zelf. Sommige digitale fotolijsten kunnen ook begeleidende achtergrondmuziek afspelen.

Geïnteresseerd in een fotolijst? Neem een kijkje in onze webshop of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen. We helpen je graag verder!


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotokader, fotolijst

Categorie: Tips & tricks