vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
foto’s exposeren

Ga je je foto's exposeren? Hieraan moet je zeker denken!

Voor heel wat fotografen is een eigen expositie een belangrijke mijlpaal. Niet alleen is het de gelegenheid bij uitstek om een publiek te laten kennismaken met je werk, vaak dient zo’n fototentoonstelling ook om een bepaalde periode mee af te sluiten. Maar hoe zit het met de praktische kant? Ontdek wat er allemaal bij komt kijken als je je foto’s wil exposeren.

Een samenhangende selectie maken
 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet wélke foto’s je precies wil tentoonstellen. In het beste geval heb je een archief met tal van interessante beelden waaruit je een mooie selectie kunt maken. Natuurlijk kun je je werk gewoon chronologisch aan het publiek presenteren, maar het kan interessanter zijn om te werken rond een of meerdere thema’s. Zorg in elke geval voor een rode draad om te vermijden dat je selectie als los zand aan elkaar hangt.
 

Een geschikte locatie voor je expositie zoeken
 

Misschien ben je gevraagd om te exposeren en ligt de tentoonstellingsruimte al vast. Is dat niet zo, dan moet je op zoek naar een plek waar jouw foto’s het best tot hun recht komen. Laat je niet (mis)leiden door de naam of de faam van de locatie, maar ga zeker eens ter plekke poolshoogte nemen om te zien wat er precies mogelijk is.
 

Foto’s exposeren: de presentatie is alles
 

Een fototentoonstelling kun je op duizend-en-een manieren aanpakken. Je kunt kiezen voor kleine, grote of supergrote – wandvullende – afdrukken van je beelden. Ook de vraag of je de foto’s moet inkaderen of niet, houdt veel fotografen bezig. Kies je voor een lijst, dan kun je eventueel het beschermglas voor de foto weglaten om je beelden een minder steriele indruk te geven. Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden om je werk te presenteren, zoals foto’s op canvas, projecties,  …

Vergeet evenwel niet dat extra grote of speciale afdrukken ook hun prijskaartje hebben. Denk dus goed na waar jouw prioriteiten liggen, zodat je je budget niet overschrijdt.
 

Vergeet je evenement niet te promoten
 

Heb je je expositie tot in de puntjes voorbereid? Mooi, maar dan moet je natuurlijk ook nog een publiek lokken. Je kunt uiteraard fraaie uitnodigingen maken of flyers verspreiden, maar ook via de pers en sociale media kun je jouw tentoonstelling aankondigen.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: foto's exposerententoonstelling foto’s, foto expositie, fototentoonstelling, fotografie tentoonstelling

Categorie: Tips & Tricks