vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
themafotografie

De leukste ideeën voor themafotografie

Van natuur- tot stadsfotografie: een fijne fotosessie kan om het even welk thema hebben. Bij themafotografie denk je misschien spontaan aan het vastleggen van memorabele momenten, zoals een verloving, huwelijk, geboorte of communie. Toch zijn er heel wat manieren om aan themafotografie te doen zonder dat er een bepaald belangrijk moment aan gekoppeld is. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Lees dan zeker verder!

Een jaarproject: elke dag of week een foto
 

Laat ons meteen met een arbeidsintensieve – maar wél erg leuke – vorm van themafotografie beginnen. Namelijk: een fotoproject waarbij je een jaar lang elke dag of elke week een foto neemt. Wát je fotografeert is minder belangrijk dan het feit dat je met de regelmaat van de klok beelden schiet, maar je streeft natuurlijk wel telkens naar een origineel resultaat. Weet je niet zeker of jij zo’n inspanning wel zult volhouden? Begin dan al eens met een project van een maand of honderd dagen!
 

Alledaags is niet verkeerd voor themafotografie
 

Themafotografie hoef je helemaal niet groots te zien. Kies gerust een onderwerp uit dat ogenschijnlijk banaal of alledaags is; je fotoreeks zal er zeker niet minder interessant op worden. Wat dacht je van een thema als “rode auto’s”, “mooie gevels” of “vogels van bij ons”? Misschien is het ook leuk om periodiek naar eenzelfde plaats terug te keren en die vast te leggen in verschillende seizoenen en weersomstandigheden, of op uiteenlopende momenten van de dag.
 

Themafotografie à la Amélie Poulain
 

Herinner je je de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain nog? Daarin neemt het hoofdpersonage foto’s van een tuinkabouter die de wereld rondreist. Hetzelfde kun je doen met eender welk voorwerp – een badeend, een boek of een knuffel. Door het voorwerp van jouw keuze tegen verschillende achtergronden te plaatsen, krijg je vanzelf een originele themareeks!


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: themafotografie, fotoproject, straatfotografie

Categorie: Tips & Tricks