vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
binnen fotograferen

4 professionele tips om succesvol binnen te fotograferen

Binnen fotograferen is altijd moeilijker dan in de open lucht. In huis is er zelden voldoende natuurlijk licht én heb je vaak te weinig ruimte om precies de foto te maken die je in gedachten hebt. Met onze tips maak je van binnenhuisfotografie toch een succes!

1. Maak optimaal gebruik van lichtbronnen
 

Binnenshuis krijg je met heel wat verschillende lichtomstandigheden te maken: hard licht, zacht licht, … Afhankelijk van het beeld dat je voor ogen hebt, kun je gebruik maken van het aanwezige licht of ervoor kiezen om met flitslicht te werken.

Een andere optie is om het invallende licht te manipuleren door met een reflectiescherm de zijkant van je onderwerp extra te belichten. Geen reflectiescherm bij de hand? Met een stuk wit karton of piepschuim kom je al een heel eind.
 

2. Verzorg de kadrering
 

In huis staat het vaak vol spullen die de aandacht van jouw onderwerp afleiden. Verplaats die vaas of dat kastje net even buiten het beeld, zodat je je beter op je onderwerp kunt focussen. Of je kunt net het omgekeerde doen om je compositie spannender te maken: met een theepot of fruitschaal op tafel suggereer je heel makkelijk meer diepte in je beeld.
 

3. Creëer een effen achtergrond voor portretten
 

Wil je een neutrale achtergrond? Een wit laken ophangen is een uitstekende oplossing als er geen effen muren zijn. Zo heb je snel de perfecte setting voor portretten.
 

4. Stel de witbalans handmatig in
 

Bij de meeste camera’s wordt de witbalans automatisch ingesteld. Wil je evenwel spelen met verschillende sferen, kies dan voor de custom-stand om in te spelen op de lichtinval binnenshuis.
 

De perfecte camera om binnen te fotograferen
 

Advies nodig om de juiste camera te kiezen voor binnenhuisfotografie? Neem gerust contact op.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: binnen fotograferen, interieurfotografie, fotografie tipsfotoshoot

Categorie: Tips & Tricks