vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!

 

Systeemcamera's van Sony


Sony kiest resoluut voor de systeemcamera, het spiegelloze fototoestel oftewel mirrorless camera. De A7 reeksen zijn zeer populair als het over full frame gaat, de A6000 reeks gaat voor een iets kleinere sensor, maar tevens zeer compacte modellen. Op korte tijd heeft Sony zich weten te ontpoppen als een volwaardig cameramerk, met een uitgebreid gamma aan lenzen en accesoires. Videografen weten de camera's te gebruiken om hoogwaardige opnamen te kunnen maken, de fotografen doen hun voordeel bij een zeer snelle autofocus, met als uitblinker het geavanceerde  EYE AF volgsysteem.

De beeldsensor is het oog van een digitale camera. Hoe groter de sensor, hoe beter de beeldkwaliteit. Met een sensor die 10 keer zo groot (of meer) is als die van een smartphone, wordt elk aspect van uw foto verbeterd: meer pixels, meer gevoeligheid bij weinig licht en een breder dynamisch bereik. Voor scherpere beelden, vergrotingen en prints.
Hiernaast ziet u een vergelijk van de sensorformaten.
[1] Smartphone
[2] 1.0-type
[3] APS-C
[4] 35 mm full-frame


Sony systeemcamera's met FullFrame sensoren: Die resolute keuze voor de systeemcamera heeft er toe geleid om een breed gamma neer te leggen in verschillende resoluties en doelgroepen. Opvallend is ook hoe lang de camera's leverbaar blijven. Daarom werkt Sony met versienummers zoals Mark II of Mark IV. Vanaf de Mark II kwamen de beeldgestabiliseerde sensoren in de behuizingen, later werd daar met versie III een veel snellere uitlezing van het opgenomen beeld toegevoegd. De A7 heeft 24MP, de A7R staat voor hoge resoluties (36MP), de A7S is speciaal voor hoogwaardige video gemaakt (12MP). Voor de ultieme sportfotografie staat de A9 reeks borg (24MP).

Sony systeemcamera's met APS-C sensoren: Sinds de komst van de digitale camera is dit type sensoren wijd verbreid. Ook bij Sony is men met deze sensoren begonnen in de zogenaamde NEX series. Vanaf de uitermate succesvolle A6000 hebben we te maken met volwaardige digitale camera's die erg compact zijn, maar nagenoeg dezelfde mogelijkheden bieden als de fullframe modellen.

Sony objectieven:  Voor de systeemcamera's ontwierp Sony de E-mount, waar zij voor de spiegelreflex modellen de A-mount gebruiken, die ze van Minolta overgenomen hadden. De E-mount lenzen zijn in twee groepen te onderscheiden: de lenzen voor de APS-C camera's en de lenzen voor de fullframe camera's. Je kan het onderscheid vinden in de benaming "E" (geschikt voor APS-C) of "FE" (geschikt voor fullframe). "OSS" is dan weer de benaming voor de optische beeldstabilisator in de lens. Kwalitatief wordt er onderscheid gemaakt met de benamingen "G",  "ZA" (Zeiss lens) en "GM" (voor G-Master). Op korte tijd heeft Sony dus een uitgebreid gamma aan lenzen weten te ontwikkelen.


Systeemcamera FullFrame

Systeemcamera's APS-C

Objectieven


Sony is breder dan systeemcamera's


Sony RX100

Compacte camera's

Sony heeft ook een brede waaier aan compactcamera's: de RX-serie. Hierbij vindt u zowel compacte toestellen als hybride met groot zoombereik, en zelfs een model met een full-frame sensor! (RX1) Zij blinken uit mede dankzij de Zeiss objectieven.

Camcorders

Ook is Sony specialist in handige compacte videocamera's. FullHD of 4K, met hoge kwaliteitslenzen van Zeiss ben je zeker van de kwaliteit van het beeld.

Sony Leasing

Er bestaat de mogelijkheid een Sony camera of lens te leasen. Dit tegen een rente van 0%!

Sony RX10

Compact camera's

Camcorders

Sony Leasing


Meest verkochte Sony systeemcamera'sAlle Sony systeemcamera'sAlle compacte en hybride camera's van Sony


Sony compact camera's: De RX100 reeks heeft een 1 inch sensor (zie de vergelijking hierboven) en behoren tot de zogenaamde "premium compacts". Deze reeks wordt steeds verder ontwikkeld met voortdurende verbeteringen en uitbreidingen. Ook hier werkt Sony met versie benamingen: Mark II, III, IV enz. De modellen blinken uit door hun compactheid, lichtsterke lenzen van Zeiss of snelheid. Ze worden veel gebruikt door vloggers en bloggers vanwege het handige gebruik van zowel foto- als video-opnamen. De RX10 modellen mikken dan weer op een grote zoomcapaciteit met Zeiss lenskwaliteit en zeer lichtsterk. Naast deze twee series heeft Sony nog een aantal zeer compacte camera's met de gewone compact sensor.


Camcorders van SonyProfessionele videocamera's van Sony