vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!

broncolor Para Reflectoren


 

 

Verhoog uw productiviteit en creativiteit met de broncolor Para reflectoren

 

Het is niet alleen de vorm en grootte van Paras die indruk maakt, maar vooral hun unieke lichtkwaliteit en fenomenale lichtopbrengst. De lichtkwaliteit van de broncolor Paras is legendarisch. Geen enkele andere lichtvormer creëert zo'n levendig licht en werkt de textuur van uw objecten zo mooi uit, of u nu beauty, portretten, mode of producten fotografeert.

Het is niet alleen de vorm en grootte van Paras die indruk maakt, maar vooral hun unieke lichtkwaliteit en fenomenale lichtopbrengst. Paras zijn parabolische reflectoren; ze hebben 24 segmenten, bekleed met een hoogglanzend, scheurvast textiel reflector materiaal.

Para is geen conventionele lichtvormer, maar een onafhankelijk lichtsysteem: er zijn verschillende afmetingen van de reflector beschikbaar; de positie van de lamp staat altijd centraal, op de as van de reflector; de hoek beïnvloedt het karakter van het licht; het assortiment omvat drie diffusors met verschillende dichtheden en honingraatroosters. 

Met de broncolor Para familie is elke photoshoot een succes. Ongelooflijke licht variabiliteit (soft of spot), lichtgewicht, compact en volledig compatibel met broncolor en flitsapparatuur van derden, onbeperkte mogelijkheden op het hoogste niveau.

 
 

Slechts enkele van de vele voordelen van broncolor Para:

 

Er zijn vier verschillende formaten beschikbaar voor elke toepassing, typische toepassingen zijn beauty, portret en modefotografie, maar ook in stilleven fotografie (bijv. food) worden de Para's veel gebruikt.

Het onderscheidende en zeer veerkrachtige ontwerp met 24 segmenten - bekleed met een scheurvast textiel reflector materiaal,  zorgt voor een lange levensduur. Het zeer gespecialiseerde materiaal binnenin de Para staat garant voor een optimale reflectiegraad en een heldere en homogene belichting.

De positie van de lamp bevindt zich altijd in het midden van de reflector om de best mogelijke verlichting te garanderen, zowel in de gefocuste als in de ge-defocuste positie.

Een eenvoudig te gebruiken focus systeem maakt het mogelijk om een compleet scala aan licht karakteristieken te vormen, van een zachte lichtwolk tot spotachtig.

Gepatenteerd openings- en spanningssysteem voor een eenvoudige en snelle opstelling en demontage: De Paras 88 en 133 hebben vier iconische handgrepen, de Paras 177 en 222 zijn voorzien van een slinger.

Para HR: de HR staat voor "hittebestendig". De apex zone in deze modellen is gemaakt van een speciaal hittebestendig materiaal en kan een maximaal vermogen van 2.000 Watt aan.

Ruime keuze aan accessoires zoals extra diffusors, grids en adapters voor niet-broncolor lampen

 
 

Parabolische lichtvormers voor portret, mode, food en beauty-fotografie

 

Alles in één:

Para biedt een ongelooflijke variëteit aan lichteigenschappen. Als u een sterke spot nodig heeft of een extreem gelijkmatige dekking: één lamp Para doet het voor u.

Kracht:

Dankzij de perfecte parabolische vorm en het exclusieve reflector materiaal zorgt Para ervoor, dat elk joule van je licht aankomt, waar jij het nodig hebt.

Lichtkarakter:

De lichtkwaliteit van de broncolor Paras is legendarisch. Geen enkele andere lichtvormer creëert zo'n levendig licht en werkt de textuur van uw objecten zo mooi uit, of u nu beauty, portretten, mode of producten fotografeert.

Compact en handig:

Para is een indrukwekkende blikvanger op de set  maar na de shoot kan hij gemakkelijk worden ingeklapt en past in de meegeleverde compacte transportkoffer.

Compatibiliteit:

Eén lichtvormer, onbeperkte compatibiliteit. Alle broncolor lampen inclusief Pulso G, Unilite, Siros S en L, MobiLED, LED F160 en HMI passen in uw Para. Met de bijbehorende adapters kunnen zelfs lampen van andere fabrikanten worden gebruikt met Para.

Er is een standaard Para 88, 133, 177 en 222 versie (voor flitslicht) en een Para 88 en 133 HR versie (voor krachtig continu licht).

 

Wat moet je nog meer weten over het Para-systeem?

 

Hoe kies je de juiste maat?

Als de afstand tot het object of het model in een constante verhouding tot de diameter blijft, dan zullen de verschillende Paras ook zeer gelijkaardige licht karakteristieken bereiken. De grote reflectoren hebben een duidelijk voordeel wanneer de unieke lichtkwaliteit van de Para's ook op grotere afstand van het model gewenst is.

Para 88

Met minder dan 6 kg is Para 88 een lichtgewicht met een super compact ontwerp. Het is nog mobieler, perfect voor buitenopnames en kleinere studio's. Het gepatenteerde openingsmechanisme zorgt voor het grootste gebruiksgemak in combinatie met een snelle opening.

Para 133

Dit is de grotere versie van de mobiele Paras. Dankzij de grotere afmetingen wordt het licht nog zachter. Hij beschikt ook over het gepatenteerde mechanisme om snel en moeiteloos te openen en op te vouwen, een ideale metgezel voor buitenopnames.

Para 177

Dit is de kleinere versie van de grote studio Paras, maar kan toch op locatie gebruikt worden. Het is bijzonder geschikt voor modefotografie. Een slinger mechanisme zorgt voor een comfortabele opstelling. De stangen zijn ook voorzien van gewrichten waardoor deze Para in elkaar kan klappen en tot de helft van de gebruikelijke transportlengte kan worden ingekort.

Para 222

Para 222 is zonder twijfel enorm groot en is een echte eyecatcher in elke grote studio. De enorme diameter laat een grotere afstand toe tussen de reflector en het model of product en bvb in de  modefotografie zijn sterke punten kan uitspelen. De fotograaf kan zelfs direct voor de lichtbron staan en de afstand tot het model variëren zonder het licht te beïnvloeden of een schaduw te werpen. Een slinger mechanisme zorgt voor een comfortabele opstelling. De stangen zijn ook voorzien van gewrichten die het mogelijk maken dat deze Para in elkaar klapt en tot de helft van de gebruikelijke transportlengte verkort.

 

Alle Para-reflectoren zijn gemaakt van aluminium, koolstofvezel of glasvezel materialen, wat resulteert in de combinatie van een lichter totaalgewicht en een maximale duurzaamheid.

 
 

Statieven

 

Een degelijk lampstatief is uiteraard een must voor dit kostbaar materiaal. Zowel broncolor als Manfrotto levert een aantal geschikte lampstatieven.

  • Voor de Para's 88 en 133 zijn de Manfrotto 126CSU of de Avenger A2033FCB geschikt, afhankelijk hoe zwaar u het statief wil. De Manfrotto 126CSU heeft ook een aanpasbare voet, zodat op oneffen terein het toch kan geplaatst worden.
  • Voor de Para's 177 en 222 is het broncolor XXL Stand AC bijzonder geschikt, vermits er ook wieltjes meegeleverd zijn. Dit statief wordt ook wel gebruikt voor de 88 en 133 Para's.