vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
360 graden foto

Zo maak je geslaagde 360-graden-foto’s

Je hebt ze ongetwijfeld al zien opduiken op Facebook: 360-graden-foto’s. Best spectaculair, want als kijker zit je als het ware ín het beeld. Zulke foto’s bekijken is leuk, maar ze zelf maken is natuurlijk nog veel interessanter. Ontdek hoe je te werk gaat.

Spectaculairder dan panoramafoto’s


Met panoramafoto’s kon je al verbluffende resultaten bereiken, maar 360-graden-foto’s gaan nog een stuk verder. In plaats van een vast, stilstaand beeld, creëer je eigenlijk een interactieve omgeving die de kijker zelf kan onderzoeken. Nu virtual reality gestaag aan populariteit wint, mag het niet verbazen dat ook 360-graden-foto’s sterk in opmars zijn. Er bestaan speciale (dure) 360-graden-camera’s om dit soort beelden te maken, maar met een gewone smartphone kun je met wat oefening ook fraaie resultaten bereiken. Ook heb je de Theta S-cameraatjes van Ricoh-Pentax die in combinatie met de app van Ricoh dit soort opnames (foto én film) kunnen maken.


360-graden-foto’s maken met een app


Behalve je smartphone of camera heb je uiteraard ook een app nodig om 360-graden-foto’s te maken. Er zijn zowel voor Android als voor iOS diverse apps beschikbaar.

De bekendste is ongetwijfeld Google Street View, dat beschikbaar is voor zowal Android als voor iOS. Ook Panorama 360(enkel Android) is een populaire gratis app die zeer goed werkt. De Theta S-camera’s gebruik je in combinatie met de Ricoh Theta S-app. De apps donwloaden kan via Google Play of de Apple App Store.

Behalve deze drie bestaan er ook nog heel wat gesofisticeerdere, betalende apps.

Heb je een app gedownload en geïnstalleerd? Dan ben je klaar voor je eerste 360-graden-foto.


Je 360-graden-foto delen


Welke app je ook gebruikt, het principe om 360-graden-foto’s te maken is altijd hetzelfde. Terwijl je om je as draait maak je meerdere foto’s die de software dan samenvoegt tot één 360-graden-beeld. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je je smartphone zo dicht mogelijk tegen je lichaam houdt. Ook doe je er goed aan om meerdere keren rond je as te draaien en foto’s te nemen.

Gelukt? Dan kun je je 360-graden-foto online delen. Zowel met Street View als op Facebook kun je die zoals een normale foto opladen.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: 360 graden foto's

Categorie: Tips & tricks