vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotoalbum

Zelf een fotoboek maken: 5 onmisbare tips

Ben je op vakantie gegaan, heb je een communiefeest of een bruiloft achter de rug? Of wil je je kinderen later een leuk aandenken geven aan hun kindertijd? Dan kun je zelf een fotoboek maken. Hoe je dat precies doet? Wij maken je wegwijs en bieden vijf handige tips.

1. Gebruik foto’s van hoge kwaliteit
 

Zelf een fotoboek maken begint bij de juiste voorbereiding. Gebruik een hoge resolutie wanneer je foto’s neemt. Als je foto’s met een lage resolutie afdrukt, krijg je geen scherpe beelden en dat is nefast voor de kwaliteit van je fotoboek.

Tip: verklein de foto’s niet met een softwareprogramma vooraleer je ze gebuikt voor je fotoboek.


2. Maak een mooie selectie


In het digitale tijdperk hoeven we niet zuinig te zijn op foto’s. We kunnen ons volledig laten gaan en hoeven niet ongerust te zijn om foto’s van slechte kwaliteit te maken. Die deleten we gewoon achteraf! Die werkwijze heeft wel tot gevolg dat we na een vakantie thuiskomen met honderden foto’s. Om een mooi fotoalbum te maken, is het zaak de juiste foto’s te selecteren.


3. Kies de juiste indeling


Zodra je een fotoselectie hebt gemaakt, moet je een mooi en samenhangend geheel creëren. Tijd dus om aan het aan het puzzelen te slaan! Lukraak te werk gaan is evenwel geen goed idee. Hou rekening met de volgorde van de foto’s en zeker ook met de compositie per pagina. Zo kun je op een linkerpagina één grote foto plaatsen en op de pagina ernaast een collectie maken met 4 of 5 foto’s. Mogelijkheden genoeg om je creativiteit de vrije loop te laten!


4. Zelf een fotoboek maken: kies het juiste materiaal


Wil je een fotoalbum maken? Dan moet je ook een aantal knopen doorhakken:

  • fotoboek op gedrukt of fotopapier
  • materiaal van de kaft: een harde of zachte kaft (linnen, leer of hard karton)
  • aantal pagina’s
  • formaat

Fotoalbums zijn verkrijgbaar in luxueuze uitvoeringen, maar je kunt ook voor een eenvoudig exemplaar gaan.


5. Bewerk foto’s indien nodig


Heb je je foto’s opgeladen? Dan kun je ze – indien nodig – nog bewerken in het softwareprogramma. Handig als je last minute nog zaken wilt aanpassen.
Tip: een fotoboek is altijd een leuk idee, maar foto’s tot leven wekken kun je op verschillende manieren doen. Posters, kaarten, collages en kalenders: aan inspiratie geen gebrek!

Wil je de proef op de som nemen? Bij Grobet kun je zelf een fotoboek maken!

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: fotoalbum

Categorie: Tips & tricks