vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!

Zeiss-objectieven: innovatie die kwaliteitsvolle foto’s garandeert

Hoewel veel mensen tegenwoordig simpelweg hun smartphone bovenhalen om de leukste momenten vast te leggen, valt er heel wat te zeggen voor een écht fototoestel. De beeldkwaliteit is een pak beter, en je hebt de keuze uit heel wat verschillende types fototoestellen. Wie details vanop een grote afstand wil kunnen fotograferen, heeft bijvoorbeeld baat bij een superzoomcamera. Ook op het vlak van objectieven of lenzen heb je een ruime keuze als je voor een echt fototoestel kiest. Geen idee waar je precies op moet letten? We maken je wegwijs en stellen de objectieven van Carl Zeiss aan je voor.

Verschillende lenzen voor verschillende toepassingen… 
 

Of je nu een portret wil maken van een nichtje dat haar communie doet, of een indrukwekkende bliksemschicht wil vereeuwigen: het juiste materiaal doet wonderen. Gelukkig heb je niet in elke situatie een nieuwe camera nodig, maar volstaat het vaak om van lens te wisselen.  

  • Portretfotografie 

Portretobjectieven zijn uniek omdat ze een vast brandpunt hebben. Je kunt er met andere woorden niet mee zoomen. Bovendien hebben ze een groot diafragma om veel details te kunnen vastleggen.  

  • Sportfotografie 

Wie sportmomenten wil vastleggen, heeft uiteraard een lens nodig die bewegend beelden zonder problemen scherp krijgt. Een objectief met beeldstabilisatie is daarom een goed idee. Een lens met een groot brandpunt laat je toe om goed op de actie in te zoomen. 

Om de weidsheid van een landschap te vatten, maak je dan weer het best gebruik van een objectief met een grote beeldhoek en een klein brandpunt.  

… en voor verschillende omstandigheden 
 

Om mooie foto’s te maken in het donker kun je vertrouwen op een objectief met een zo groot mogelijk diafragma, die alle beetjes licht maximaal benut.  

Als beginnende fotograaf kun je niet missen met een objectief met een variabele brandpuntafstand, waarmee je zowat alle types foto’s aankunt.  

Carl Zeiss-objectieven: kwaliteit staat centraal 
 

Op zoek naar een lens van onberispelijke kwaliteit? Overweeg dan een Carl Zeiss-objectief. Met een afdeling voor onderzoek en ontwikkeling die zo’n 2500 medewerkers telt, is het Duitse merk al meer dan 165 jaar synoniem met innovatie en kwaliteit. Er bestaan Zeiss-objectieven voor allerhande fototoestellen, van spiegelreflexcamera’s tot systeemcamera’s.  

Bovendien ontwikkelde Zeiss enkele opzetobjectieven voor het ExoLens®-systeem die je zelfs op je smartphone kunt zetten. Ze garanderen een mooi contrast over het hele beeldvlak. Zo ben je zeker van zuivere overgangen van licht naar donker, zelfs bij sterk belichte onderwerpen.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: Zeiss objectief, groothoeklens, camera lenzen

Categorie: Producten