vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
smalfilm-digitaliseren

Video’s, dia’s, geluidsbanden en smalfilm digitaliseren

De tijd dat je de kiekjes van je vakantie met een diaprojector op de keukendeur liet verschijnen, ligt al even achter je. Tegenwoordig heb je een digitale camera, en post je je foto’s misschien zelfs na enkele seconden al op je Instagramprofiel. Maar wat met al die oude video’s, films, dia’s en foto’s? De herinneringen die je daarop vastlegde, wil je natuurlijk niet kwijt! Gelukkig kun je een beroep doen op Foto Grobet om die kostbare informatie te laten digitaliseren en optimaliseren, zodat je er nog lang van kunt genieten. Hetzelfde geldt trouwens voor lp’s, muziekcassettes en andere audiobronnen. Ontdek er alles over!

Dia’s digitaliseren
 

Zin om je oude dia’s te herbekijken? Laat ze door ons digitaliseren en op dvd, harde schijf of USB-stick opslaan. Voor de volgorde laten wij ons leiden door de volgorde waarin de dia’s in de dialader zitten. We bewaren ze als aparte .JPG-bestanden en als een overvloeiingsreeks (er passen een honderdtal dia’s op één dvd). Die overvloeiingsreeks kun je afspelen met je dvd-speler.
 

Video digitaliseren
 

We kunnen bovendien verschillende types videocassettes overzetten naar een dvd, USB-stick of harde schijf (HDD/SSD). Denk aan onder meer VHS, 8mm, Digital8 en Betamax. Een dvd-schijf kan maximum 120 minuten aan dvd-kwaliteit bevatten, of tot 240 minuten aan hoge VHS-kwaliteit. Kies je voor USB-stick of harde schijf, dan kies je zelf of de beelden voor Windows of voor Mac bruikbaar moeten zijn. Heb je nog een oude Super 8 of Dubbel 8 liggen die je graag nog eens zou bekijken? Ook die zetten we – mét geluid – over op 16:9 breedbeeld op dvd of BluRay (of in het oude 4:3-formaat).
 

Binnen de veertien dagen overgezet
 

Wil je oude films of dia’s laten digitaliseren? Kom gerust met het volledige pakket langs bij onze winkel. Wij zetten alles dan over op de drager van jouw keuze. Na ongeveer twee weken krijg je van ons bericht dat je het resultaat kunt komen afhalen.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: smalfilm digitaliseren, dia’s digitaliseren, video’s digitaliseren, dia op dvd

Categorie: Tips & Tricks