vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
herfstfotografie

Tips & tricks voor de gedroomde herfstfotografie

Elk seizoen heeft zo zijn charmes op het gebied van fotografie. In de herfst laat je je wellicht betoveren door het fantastische kleurenpalet in de natuur. Maar mooie herfstfoto’s maken houdt zoveel meer in dan het verkleurende loof op de gevoelige plaat vastleggen! Lees verder en ontdek onze tips om jouw herfstfotografie naar een hoger niveau te tillen.

De pracht van herfstfotografie

Zoals de kerselaars in Japans slechts één keer per jaar bloesemen, zo is het maar één keer per jaar herfstpracht in onze bossen. Aarzel dus niet en trek er meteen op uit. Zowel de vroege herfst, wanneer het kleurenpalet van de bladeren het rijkst is, als de late herfst, wanneer de dieprode bladeren de laatste barrière vormen tegen de naderende winter, bieden uitstekende kansen voor fotografen.

Vang het licht in de bomen

Om de schoonheid van de herfstkleuren optimaal weer te geven, kun je het loof het best met tegenlicht fotograferen. Tegenlicht maakt de boomstammen donkerder en zet de felgele of -rode bladeren extra in de verf.

Lucht en water

Je kunt de herfstkleuren ook mooi tonen in de reflectie van het water. Zoek meren, vijvers en waterlopen op en fotografeer de bomen zowel op het land als ‘in het water’, of focus je volledig op de wazige reflectie in de poel. Sla ook zeker de kans niet af om de herfstkleuren te combineren met ‘wide open skies’. In de herfst en winter is de hemel vaak diepblauw, wat prachtig contrasteert met de warme tinten van het verkleurende loof.

De mistige herfst

Je wil de herfstpracht met z’n grote kleurcontrasten uiteraard mooi weergeven, maar vergeet ook de zachte kleuren niet. Durf je camera ook eens boven te halen op een grijze dag. Fotografeer de mist – waaraan je geen gebrek zult hebben in het najaar – of focus je op details in de natuur. Met daglicht zonder zon registreer je vaak de mooiste kleurnuances.

Verleg je grenzen!

Onze laatste tip? Trek erop uit! Ga verder dan je gewend bent. Zoek een hoge plek op in het landschap en wijk af van de begane paden. Je zult merken dat er veel onverwachte plekjes zijn waar je unieke foto’s kunt maken.Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: belichting, fotograferen, fotografie, productfotografie, sluitertijd, webshop

Categorie: Tips & tricks