vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
selfie nemen

Selfies maken: zó til je selfies naar een hoger niveau

De selfie heeft nog lang niet afgedaan. De ‘duckface’ daartegen wél. Maar hoe maak je selfies waarmee je gegarandeerd likes scoort op Instagram? Tips om je selfies vanaf nu nét dat tikkeltje extra te geven.

1.     Daglicht is je beste vriend


Je kunt je selfie achteraf natuurlijk altijd bewerken met een filter, maar het loont sowieso de moeite om meteen de juiste lichtinval te kiezen. Goed licht laat je er immers alleen maar beter uitzien op foto. Enkele tips:

  • Daglicht is altijd beter dan kunstlicht, maar let op met fel zonlicht want dat kan al te opvallende schaduwen veroorzaken op je selfie.
  • Het beste moment om een selfie te maken is het ‘magische uur’: net voor zonsondergang of net na zonsopgang.
  • Ga niet met je rug naar de lichtbron staan. Er valt dan een schaduw op je gezicht, terwijl dat gezicht nu precies is wat je op je selfie wil laten zien.


2.     Focus op een detail


Je selfie wordt beter wanneer je precies weet wát je wil laten zien. Dat kan je nieuwe kapsel zijn, of je nieuwe bril. Maar ook een detail in de achtergrond, zoals een prachtige zonsondergang aan zee, kan de blikvanger zijn in jouw selfie.

Tip voor wie make-up draagt: leg de nadruk op één deel van je gezicht. Maak je ogen in een opvallende kleur op, óf stift je lippen rood. Maar doe het niet allebei want dan wordt het gauw ‘overkill’.


3.     Selfies maken met vrienden


Alleen is maar alleen. Een selfie wordt een pak interessanter wanneer je er andere mensen bij betrekt. Samen met je beste vrienden gekke bekken trekken of een ‘pose striken’ voor de foto? Dóén. Pas wel op voor ‘photo bombers’: mensen die zonder dat jij het ze vraagt of zelfs zonder dat je het weet in je selfiekader komen staan. Niet fijn!


4.     Maak je selfie handsfree


Misschien kan het je niet schelen dat je hand of arm in beeld is in je selfie. Maar voor wie zich daar wél aan ergert, is er een heel eenvoudige oplossing. Gebruik de zelfontspanner: stel de timer in, neem je pose aan en wacht tot je selfie ‘handsfree’ genomen wordt. Voor vele foto-toestellen bestaan zelfs draadloze afstandsbedieningen!

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: selfie

Categorie: Tips & tricks