vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
interieurfotografie

Interieurfotografie: alle kneepjes van het vak

In de weekendbijlagen van de kranten vind je ze in overvloed: adembenemende foto’s van weelderige badkamers, strakke designkeukens en ruime, tot de verbeelding sprekende woonkamers. Wil jij je ook bekwamen in interieurfotografie? Dan geven we je graag enkele praktische tips.

1.      Herleid het interieur tot de essentie
 

Zorg er bij interieurfotografie voor dat er zo weinig mogelijk afleiding is. Verwijder dus alle rommel en overbodige spullen uit de kamer en maak ze stofvrij. In een rustiek interieur kun je natuurlijk enkele welgekozen accessoires plaatsen, maar in een hedendaags interieur is ‘clean’ het ordewoord. Streef je naar perfectie? Vraag dan de hulp van een interieurstylist.
 

2.      Gebruik een statief
 

In een interieur is er meestal minder licht dan in de openlucht. Vaak moet je dus rekening houden met sluitertijden die niet mogelijk zijn met fotografie uit de hand. Een statief biedt dan soelaas. Nog een voordeel: het laat je toe om je compositie tot in de puntjes te perfectioneren.
 

3.      Zorg voor helder licht
 

Als er een te groot verschil is tussen het licht van buiten en het licht binnen, maak je het best gebruik van één of meerdere flitslichten (of continu licht) om het interieur helderder te maken. Ook kun je ervoor kiezen om een langere sluitertijd te gebruiken.

Nog andere mogelijkheden bij een te donker interieur: nabewerking in Photoshop of met HDR-technieken meerdere foto-opnames samenvoegen voor een optimaal resultaat.
 

4.      Kies je standpunt met zorg
 

Bij interieurfotografie wil je het interieur meestal zo ruimtelijk mogelijk laten zien. Om dat te doen, kun je in een van de hoekenvan de ruimte gaan staan. Een andere aanpak is om de kamer loodrecht van voren te fotograferen. Dat zorgt voor een rustige compositie. Ben je wat experimenteler aangelegd? Focus je dan op één opvallend element in het interieur. Uiteraard heb je hiervoor meestal ook een goede groothoek-lens nodig.
 

5.      Respecteer bij interieurfotografie altijd de verticale lijnen
 

Hou de verticale lijnen in het interieur ook op je foto verticaal. Doe je dat niet, dan zal de foto niet ‘juist’ aanvoelen. Om verticale lijnen echt verticaal te houden, kun je gebruikmaken van een waterpas in je statief. Of indien dat niet het geval is kan je er een losse waterpas plaatsen op de flitsvoet van je fototoestel.


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: interieurfotografie, fotografie

Categorie: Tips & tricks