vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
camera vasthouden

Hoe je camera vasthouden? Tips voor een optimaal resultaat

Wanneer je foto’s neemt met je smartphone of compact camera, zijn je positie en de manier waarop je het apparaat vasthoudt niet zo belangrijk. Maar als je een spiegelreflexcamera in de hand neemt, is dat wel het geval. Je camera op de juiste manier vasthouden ligt mee aan de basis van mooie foto’s. Ontdek onze handige tips en ga meteen aan de slag!

Een vaste hand


De positie van je handen is cruciaal om je camera op de juiste manier vast te houden. Dit zijn de richtlijnen:

  • Met je linkerhand hou je de lens vast en met je duim en wijsvinger stel je ze scherp.
  • Je rechterhand dient om de body van de camera vast te houden.
  • Met de wijsvinger van je rechterhand bedien je de ontspanknop. Je duim bevindt zich aan de achterkant van de camera, terwijl je andere drie vingers aan de voorkant steun verlenen.

Tip: laat de elleboog van je linkerarm tegen je lichaam rusten. Op die manier creëer je een steunpunt en hoeft je arm niet voortdurend het hele gewicht van de camera te dragen.


Stabiliteit boven alles


Een camera vasthouden vergt stabiliteit. Als je beweegt tijdens het afdrukken, zal je dat merken aan de kwaliteit van je foto’s. Een stabiele houding is met andere woorden een must. Hoe je die krijgt, hangt af van situatie tot situatie. Sta je rechtop of buig je door de knieën? Op welke ondergrond sta je? Hoe ver bevind je je van je object? Het is niet alleen belangrijk om stabiel te staan, ook een comfortabel gevoel is een must.

Tip: statieven staan garant voor honderd procent stabiliteit!


Je camera vasthouden? Ga voor concentratie en rust


Om een mooie foto te maken, moet je ‘in het moment zitten’. Focus je op je handelingen en denk niet aan de volgende foto. Opperste concentratie is hier aan de orde.

Tip: adem stevig in of uit en maak dan je foto. Zo beweeg je zo weinig mogelijk.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: tips & tricks

Categorie: Tips & tricks