digitaliseren

Hoe foto’s, films, dia’s en audio digitaliseren?

Heb je vóór het digitale tijdperk heel wat foto’s, films, dia’s en audio-opnames gemaakt? Dan kun je die laten digitaliseren. Zo worden oude herinneringen weer tastbaar en kun je er te allen tijde van genieten. Bovendien kun je ook enkele exemplaren aan je familieleden of vrienden geven. Ontdek hier hoe digitalisatie in zijn werk gaat.

Foto’s digitaliseren: een eenvoudige klus
 

Analoge foto’s hebben een grote nostalgische waarde. Helaas is er ook een nadeel aan verbonden: je kunt ze niet bewerken. Maar door ze te digitaliseren, kun je rode ogen, krassen of vuil wél wegwerken. Foto’s digitaliseren doe je het best met een scanner. Op die manier kun je ze snel en gemakkelijk bekijken, bewerken, opslaan, versturen via e-mail en delen via sociale media. Mooie foto’s mogen gezien worden!
 

Films en videocassettes digitaliseren


Oude Super 8 of Dubbel 8 kun je laten overzetten op dvd, Blu-ray, harde schijf of usb. De achtergrondmuziek kopieer je gewoon mee. Ook videospelers zijn tegenwoordig niet meer verkrijgbaar, waardoor je oude videocassettes hun waarde verliezen. Je kunt ze – net zoals films – laten overzetten op dvd, Blu-ray, harde schijf of usb. Door oude beelden van videocassettes over te zetten, kunnen je kinderen terugblikken op hun kindertijd en ze doorgeven aan de volgende generatie.


Digitaliseer je oude dia’s
 

Heb je nog een heleboel dia’s in een lade liggen? Dan kun je die weer tot leven wekken door ze te digitaliseren. Ze worden netjes opgeslagen op een dvd. Zorg er wel voor dat je dia’s in een dialader zitten, want die zal de volgorde bepalen. Bovendien is het mogelijk om muziek toe te voegen. Zelf digitaliseren kan met een specifieke foto-scanner die naast foto’s en teksten ook negatieven of dia’s kunnen scannen.


Audio: van analoog naar digitaal
 

Ook analoge audiobronnen – zoals audiocassettes, vinyl en geluidsbanden – kun je digitaliseren en laten overzetten naar audio-CD, MP3-CD of USB/HDD in WAV of MP3. Op die manier geniet je altijd en overal van je audiobestanden.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: digitaliseren

Categorie: Tips & tricks