vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
fotografietrends

Helemaal méé: dit zijn de huidige trends in fotografie

Als fotograaf wil je uiteraard je eigen stijl ontwikkelen en in het beste geval beelden voor de eeuwigheid maken. Toch is het ook goed om te weten wat er vandaag zoal leeft in de wereld van de fotografie. Wat is op dit moment ‘hot and happening’? Ontdek de trends in fotografie anno nú.

1.     Alles draait rond lifestyle en technologie


Een blik op Instagram en je weet onmiddellijk welke onderwerpen er tegenwoordig populair zijn: clean eating, fitness, tattoos, festivals … Lifestyle in al zijn vormen viert duidelijk hoogtij. Daarnaast is ook technologie erg belangrijk: je ziet mensen in de weer met allerlei gadgets en tech-producten. Bovendien zijn de beelden bij voorkeur bewerkt met allerlei hippe filters. Wil je het verschil maken met jouw eigenzinnige foto’s, dan is een weloverwogen keuze van je onderwerpen cruciaal.


2.     Foto’s worden gecombineerd


Nog een gevolg van de sociale media: foto’s worden meer en meer met elkaar gecombineerd in tweeluiken, drieluiken of heuse collages. Deze trend merk je zowel online als in print. Er zijn bijvoorbeeld fotografen die van hun Instagram-profiel of digitaal portfolio één grote collage maken. Ook in tentoonstellingen of in magazines merk je dat foto’s vaak naast elkaar gepresenteerd worden. Een eigentijdse lay-out is dan ook erg belangrijk. Verzorg zeker ook de typografie als je tekst aan je beelden toevoegt.


3.     Fel flitslicht wordt mainstream


Je zag het al een tijdje in allerlei underground magazines, maar tegenwoordig duikt het werkelijk overal op: hard, onflatterend flitslicht. Zulk amateuristisch aandoend licht geeft elk beeld een zekere ‘edge’, alsof de foto genomen is om vier uur ’s ochtends na een lange nacht feesten in de juiste hippe clubs. Maar vergis je niet: deze zogenaamd spontane beelden zijn vaak minutieus geconstrueerd met verschillende lichtbronnen.


Loop de trends in fotografie niet blindelings achterna


Uiteraard is het nuttig om te weten wat vandaag de dag ‘in’ is, maar niets verplicht je om deze trends ook in je eigen fotografie te verwerken. Een trend is ook maar een trend, die weliswaar erg populair kan worden, maar ook even snel weer kan verdwijnen. Wil je niet dat je werk over enkele jaren gedateerd zal overkomen, ga dan vooral op zoek naar je eigen stijl en visie, wars van elke trend, hoe hip ook

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: Trends

Categorie: Tips & tricks