vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
digitale foto's opslaan

Handige tips om digitale foto’s op te slaan

Hou je van fotograferen, maar staat je geheugenkaart van je camera snel vol? Dan kun je het best een digitaal archief aanleggen. Zo kun je je foto’s altijd terugvinden en zijn ze beschermd tegen brand en diefstal. Hier vind je alvast enkele tips om je digitale foto’s op te slaan.

Bewaar je digitale foto’s op één apparaat
 

Vrijwel iedereen heeft zowel een tabletsmartphone als een laptop of pc. Daarom slaan veel mensen hun digitale foto’s op meerdere apparaten op. Al je foto’s op één plek centraliseren is echter beter. Op die manier hou je het overzichtelijk en raak je geen beeldmateriaal kwijt.

Je kunt ook cd-roms, dvd’s of blu-rays gebruiken, maar die moet je dan ook weer ergens klasseren en opbergen.
 

Hou het overzichtelijk
 

Om een duidelijk overzicht te houden, is het een goed idee om mappen op je computer of je smartphone aan te maken. In de mappen kun je het best een logische en gestructureerde nomenclatuur gebruiken. Je kunt datums gebruiken of de namen van de vakantiebestemmingen. Zo zijn alle foto’s makkelijk en snel vindbaar.
 

Foto’s opslaan in de cloud
 

Door je foto’s in de cloud op te slaan, kun je ze nooit kwijtraken. Google Drive of Dropbox zijn handige tools die toelaten om je foto’s op te slaan en te delen. Je kunt er ook overal bij, op voorwaarde dat je een online verbinding hebt. Via WeTransfer kun je dan weer makkelijk grote bestanden versturen.

Staan je foto’s netjes op je pc of laptop? Vergeet dan zeker niet om regelmatig een back-up aan te maken. Zo verlies je geen kostbare herinneringen wanneer je harde schijf crasht of de bestanden beschadigd raken. Om een back-up te maken, kun je gebruikmaken van een externe harde schijf of een online programma gebruiken.

Wil je op zeker spelen? Bewaar dan je foto’s op verschillende soorten media: zowel op je harde schijf als op DVD of op twee verschillende harde schijven (HDD en SSD).


 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: foto opslagfotografie

Categorie: Tips & tricks