Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
wegwerpcamera

Een wegwerpcamera: ook vandaag nog leuk om mee te experimenteren

Eind jaren 80, begin jaren 90 liep zowat iedereen rond met een wegwerpcamera. Aangezien we vandaag standaard een smartphone op zak hebben, lijkt zo’n camera een overbodig product geworden, maar niets is minder waar. Het blijft een erg leuk accessoire om mee te nemen op reis, naar een festival of een feestje.

Een beetje geschiedenis …


De eerste wegwerpcamera volgens de huidige standaarden, een toestel van Fujifilm, kwam op de markt in 1986. Daarvoor had de firma ‘Photo-Pac’ wel al een poging gedaan om een camera voor éénmalig gebruik te commercialiseren, maar dat was niet veel meer dan een veredelde kartonnen doos.

In 1987 kwam ook Kodak met een wegwerpcamera op de proppen en al snel volgden andere bekende merken zoals Canon, Konica en Nikon. Later kwamen er ook wegwerpcamera’s met speciale features op de markt, denk maar aan waterproofcamera’s, panoramische camera’s en wegwerpcamera’s met ingebouwde flitser.


Waarom nog een wegwerpcamera gebruiken?


Digitaal fotograferen is vandaag zo banaal geworden, dat heel wat mensen op uitzonderlijke momenten graag teruggrijpen naar analoge toestellen. Fotograferen met film heeft een bepaalde charme die digitale kiekjes niet kunnen bieden. Het heeft iets retro, iets nostalgisch. Het is trouwens diezelfde hang naar vroeger die de hernieuwde interesse in Polaroid-foto’sverklaart.

Wie geen geld wil uitgeven aan een dure analoge camera is prima af met een wegwerpcamera. Zeker een onderwatercamera is prijzig, terwijl je met een waterdichte camera voor eenmalig gebruik net zo goed de oceaan inkunt.


Lekker makkelijk


In tegenstelling tot een systeemcamera of een heuse spiegelreflexcamera, waarvoor je wel enige technische kennis nodig hebt, is een wegwerpcamera erg makkelijk in gebruik. De meeste toestellen hebben een ingebouwde flitser en zijn goed voor 27 foto’s. Ideaal voor een dagje uit!

Geïnteresseerd in een wegwerpcamera? Neem een kijkje in onze webshop of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen. Ook voor het afdrukken van je analoge foto’s kun je natuurlijk bij ons terecht.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: wegwerpcamera

Categorie: Producten