vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
camcorder

Een camcorder kopen: hierop moet je letten

Heb je heuse Hitchcock-ambities? Dan volstaat een gewone smartphone niet om jouw filmpjes op te nemen. Met een camcorder of videocamera heb je meer mogelijkheden en een veel betere beeldkwaliteit. We maken je wegwijs.

De soorten videocamera’s


De eerste vraag die je je moet stellen is welk soort videocamera je nodig hebt. We onderscheiden drie types:

  • Camcorders: voor de meeste video-amateurs is zo’n camera de beste keuze. Deze toestellen zijn makkelijk te bedienen en bieden tal van mogelijkheden. Bovendien zijn ze relatief klein, zodat je ze makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.
  • Actioncams: wil je graag spectaculaire beelden filmen, dan heb je een actioncam nodig die tegen een stootje kan. Zulke compacte camera’s kun je bijvoorbeeld op een helm of het dashboard van een auto monteren.
  • 4K-camera’s: als je op zoek bent naar de allerbeste beeldkwaliteit voor professionele producties, dan is een camera die 4K Ultra HD ondersteunt de beste investering.


De selectiecriteria voor een camcorder


Welke camera het best geschikt is voor jou, hangt af van wat je er precies mee van plan bent. Dit zijn enkele belangrijke keuzecriteria:

  • Maximale resolutie: dit is een indicatie voor de beeldkwaliteit. De regel is: hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Tegenwoordig kun je met zowat alle videocamera’s standaard in Full HD (1920 x 1080 pixels) filmen.
  • Frame rate: het aantal beelden dat per seconde wordt vastgelegd. Film je vaak actiescènes of slow motion-beelden, dan is een hogere frame rate een must.
  • Lichtgevoeligheid: dit bepaalt je beeldkwaliteit onder verschillende lichtomstandigheden. Film je regelmatig binnen of ’s avonds laat, dan heb je een hogere lichtgevoeligheid nodig. Zowel de lens als de CCD-chip zijn bepalend voor de lichtgevoeligheid van je camera.
  • Opslagtype: er bestaan camcorders met een intern geheugen, met een externe geheugenkaart of met een combinatie van beide. Belangrijk is dat je alle ‘rushes’ makkelijk op je computer kunt inladen en bewerken.
  • Zoomfunctie: film je vaak van veraf, dan is een camera met een optische zoom te verkiezen boven een camcorder die enkel een digitale zoom heeft.

Geïnteresseerd om een camcorder of een andere videocamera te kopen? Neem zeker een kijkje in onze webshop. Meer informatie nodig? Neem gerust contact op of kom eens langs in onze winkel in Antwerpen.​


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: camcorder, videocamera

Categorie: Tips & tricks