vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
videocamera

De troeven van professionele videocamera’s

Wil je tastbare herinneringen aan een speciale gelegenheid? Dan is een video-opname ideaal. Bewegende beelden spreken tot de verbeelding en brengen gebeurtenissen écht tot leven. Met een professionele videocamera – zowel geschikt voor professionals als liefhebbers – krijg je een verbluffend resultaat.

Speciale gelegenheden vastleggen
 

Een communiefeest, bruiloft of (huwelijks)verjaardag vastleggen? Speciale gelegenheden leveren memorabele momenten op die je achteraf maar al te graag opnieuw wilt beleven. Jaren later kun je de herinneringen weer tot leven wekken en de beelden samen met je gezin of familie opnieuw bekijken.
 

Zowel voor professionals als liefhebbers


Professionele videocamera’s worden in eerste instantie door experts gebruikt, maar liefhebbers hebben er ook baat bij. Het prijskaartje is hoger dan dat van andere minder geavanceerde toestellen, maar daar staat tegenover dat je veel meer mogelijkheden hebt en de kwaliteit van het resultaat navenant is.
 

Externe microfoon en geheugencapaciteit
 

Geluid is cruciaal tijdens de opnames. Ruis is storend en moet je te allen tijde vermijden. Voor een optimale geluidskwaliteit gebruik je het best een externe microfoon. Let wel op, want niet op alle videocamera’s kun je een externe microfoon aansluiten.

Gebruik je het ingebouwde geheugen van je videocamera of ga je voor aparte geheugenkaartjes? De tweede optie biedt je wel flexibiliteit en meer opslagruimte. Het hangt er allemaal vanaf hoeveel geheugen je nodig hebt.
 

Tips voor het gebruik van een professionele videocamera


Professionele videocamera’s zijn gebruiksvriendelijk, compact, ergonomisch en voorzien van tal van technologische hoogstandjes. Voor een kwalitatief resultaat zijn deze tips van goudwaarde:

  • Zoom op de juiste manier in.
  • Gebruik een statief.
  • Gebruik de functie om automatisch scherp te stellen.
  • Film op niet enkel op ooghoogte, maar neem ook eens andere standpunten in.
  • Let op met bewegende beelden.
  • Monteer de beelden op de juiste manier.

Tip: sommige videocamera’s zijn uitgerust met wifi, wat je toelaat om de camera vanop afstand via een smartphone of tablet te bedienen. Ideaal voor opnames met een drone of wanneer je camera op een moeilijk bereikbare plaats staat.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: videocamera

Categorie: Tips & tricks