vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
partyfotografie

Dansen, dansen! Onze tips voor geslaagde partyfoto’s

Hou je van een goed feestje op z’n tijd? Iets drinken met je vrienden en een dansbeen uitslaan op opzwepende muziek? Eens de kater verwerkt is het leuk nagenieten met foto’s, het ultieme bewijs dat jullie écht helemaal losgingen. Vergeet wazige, onderbelichte beelden; met onze tips maak je waanzinnige partyfoto’s!

Met smartphone of fotocamera?


Geen festival zonder aftermovie, geen party zonder foto’s achteraf. Vaak zijn de partyfoto’s die je op Facebook of Instagramziet met een smartphone gemaakt. Dat is handig, want een smartphone steek je makkelijk in je broekzak of in je handtas, maar het levert niet altijd de beste resultaten op.

Kies je voor een spiegelreflexcamera met externe flitser, dan kun je werkelijk alle kanten op. Maar als je zelf van plan bent om duchtig mee te feesten, is zo’n groot toestel niet echt handig. Een kleinere systeemcamera is in zo’n geval de beste optie. Heb je die niet, dan kan ook een kwalitatieve compactcamera een uitkomst bieden.


Fotograferen tijdens party’s: de problemen


In clubs zijn er enorme variaties in licht. Het ene moment is het er bijzonder donker en het volgende moment straalt het felgekleurde licht je tegemoet. Ook zijn dansende mensen per definitie voortdurend in beweging. Dat zijn twee zaken die het fotograferen in de ‘auto-stand’ moeilijk maken. Vaak zijn de geportretteerde personen dan wel goed belicht, maar de omgeving is pikzwart, of alles is bewogen.


Partyfoto’s maken


Om dat te vermijden gebruik je het best de diafragmavoorkeuzestand. Dat werkt bijna altijd perfect. Als de achtergrond heel donker is, kun je belichtingscompensatie toepassen. De ISO-waarde pas je aan naargelang de omstandigheden. In sommige gevallen is ISO 6400 zelfs al genoeg. Let wel: de ISO-waarde kan enorm verschillen in de buurt van het podium met de dj en in het publiek. Bij portretten is flitsen vaak onvermijdelijk, al kan dat de sfeer wel wat bederven.

Voor statische onderwerpen kun je ook de auto-iso gebruiken, in combinatie met een langere sluitertijd. Voor dansende mensen zal dit niet werken; daarvoor heb je een kortere sluitertijd nodig, ook al zal de ISO-waarde dan hoger worden. Tip: neem veel foto’s snel achter elkaar en kies er thuis de beste uit. Ook is het een goed idee om vooraf de club te bezoeken en alvast te wennen aan de lichtomstandigheden.


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: belichting, partyfotografie

Categorie: Tips & tricks