vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
perspectief

Creatieve foto’s maken? Probeer deze standpunten uit

Iedereen die met fotografie bezig is, kent het vogel- en het kikkerperspectief. Die standpunten leveren vaak mooie foto’s op, maar er zijn nog andere manieren om creatieve foto’s te maken. In dit artikel zetten we er vier op een rijtje waarmee je meteen aan de slag kunt.

Experimenteren is de boodschap
 

Om creatieve foto’s te maken, is spontaneïteit je ideale bondgenoot. Dikwijls ontstaan de verrassendste foto’s wanneer je in een fractie van een seconde de ontspanner van je camera indrukt. Verschillende standpunten en perspectieven uitproberen is dan ook de boodschap. Zo kun je in plaats van een persoon in vooraanzicht te fotograferen, ook een foto van hem of haar vanaf de zijkant maken. De persoon in kwestie kijkt niet in de lens, waardoor de foto spontaner overkomt. Wapperende haren, een mooie horizon, de zee op de achtergrond, … de mogelijkheden zijn uitgebreid.


Een creatieve foto? Fotografeer in de lengte


Stadsfotografie levert dikwijls heel creatieve beelden op. Denk bijvoorbeeld aan karakteristieke monumenten, herenhuizen, betonnen flatgebouwen of een straat waar het krioelt van het volk. Om grote gebouwen zoals kerken een aparte look te geven, kun je ze in de lengte fotograferen. Als je dat standpunt gebruikt, moet je dicht bij het gebouw gaan staan en omhoog fotograferen.


Je object niet in het midden plaatsen


Creatieve foto’s maken is synoniem met platgetreden paden verlaten. Door te spelen met de compositie van je foto kun je fraaie kiekjes maken. Heel wat fotografen plaatsen hun object pal in het midden van de foto, terwijl je door daarvan af te wijken net creatief uit de hoek kunt komen. De regel van derden is hierbij een goede leidraad.


Maak een verrassende collage


Collages zie je hoe langer hoe meer verschijnen in fotoboeken, maar ook bijvoorbeeld op Facebook of Instagram. Selecteer een aantal foto’s die mooi bij elkaar passen, voeg ze samen en kies de indeling. Het resultaat is vaak verbluffend!

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: tips & tricks

Categorie: Tips & tricks