vandaag verzonden
assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
actiecamera

Actioncams: aanbod, mogelijkheden, tips & tricks

Ga je skiën, hiken, surfen, duiken, … en wil je je belevenissen op de gevoelige plaat vastleggen? Dan is een actioncam je ideale bondgenoot. Met zo’n outdoor videocamera kun je foto’s nemen en opnames maken in de meest extreme omstandigheden. De resultaten zijn verbluffend! We zetten enkele handige tips op een rijtje die je helpen bij je keuze.

Compact en gebruiksvriendelijk
 

Actioncams hebben een compact design en zijn handig en gebruiksvriendelijk. Je kunt ze dus makkelijk overal mee naartoe nemen. Bovendien kunnen ze extreme omstandigheden aan en zijn ze bestand tegen water, temperatuurschommelingen, schokken en stof. Je actioncam op je helm bevestigen tijdens het klimmen, op je stuur tijdens het mountainbiken of tot tien meter onder water filmen met een onderwaterbehuizing? Voor outdoor camera’s is het geen probleem.
 

Vanop afstand opnemen
 

De meeste moderne actioncams zijn geschikt voor zowel video’s als foto’s. Sommige outdoor cameras kun je zelfs bedienen met een app om zo vanop afstand opnames te maken – ja, zelfs met een drone.
 

Meerdere perspectieven
 

Actioncams kunnen meerdere perspectieven aan. Je kunt vanuit je eigen standpunt opnames maken, maar de camera evengoed op de neus van je surfplank bevestigen. Dit soort camera’s heeft verschillende resoluties en zorgt voor haarscherpe beelden met prachtige kleuren. Sommige toestellen kunnen zelfs 360° graden rondom filmen !
 

Extra functionaliteiten
 

Je kunt actioncams verkrijgen in standaard uitvoeringen, maar ook met een hele reeks opties. We zetten de voornaamste op een rijtje:

  • Met een bredehoekfunctie kun je een breder beeld maken.
  • Fan van close-ups? Dan is een zoomfunctie ideaal.
  • Schokken opvangen is niet altijd voldoende voor scherpe beelden. In sommige situaties is een actioncam met beeldstabilisatie geen overbodige luxe.
  • Haarscherpe beelden nodig? Haal dan een full HD-camera in huis. Ook met een ‘gewone’ HD-camera maak je mooie opnames. Zelfs 4K behoort tot de mogelijkheden !
     

Actioncams zijn ideaal om onvergetelijke outdooractiviteiten op beeld vast te leggen!

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: actiecamera

Categorie: Actie