The next chapter van Nikon: de nieuwe Z 7II en Z 6II full frame systeemcamera’s.


Nikon heeft twee nieuwe systeemcamera’s geïntroduceerd. Heb je het online event gemist? Kijk de video hieronder terug.

 

 
 
 
Video URL:
Currently supported:
 
 

 

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen van de nieuwe Nikon systeemcamera modellen?

Nikon heeft zoals we van hen gewend zijn opnieuw zeer goed geluisterd naar jou als Nikon-gebruiker en heeft wat ons betreft alle punten die bij de eerdere modellen van de Z 6 en Z 7 voor verbetering vatbaar waren ook effectief aangepakt.

 

 

Dual cardslot

 

Zo hebben de nieuwe Z 7II en Z 6II een dual card slot wat het mogelijk maakt om UHS-II SD-kaarten in de ene sleuf en ultrasnelle CFexpress- of XQD-kaarten in de andere sleuf te gebruiken. Configureer jouw camera zo dat je de tweede kaart gebruikt voor overloop, voor back-up, om  RAW-bestanden te scheiden van je JPEG-bestanden en om foto's te scheiden van je video bestanden. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om bestanden te verliezen.

 
 

 

Dual processor

 

Er is een tweede EXPEED-processor toegevoegd wat van de Nikon Z 7II en Z 6II de eerste systeemcamera’s op de markt met twee processors maakt.

Met twee processors zijn deze camera’s supersnel. De kracht van deze camera’s is verdubbeld of je het nu hebt over autofocus (AF), de beeldverwerking of de buffercapaciteit.

 

Verbeterde accu met meer opnamen per lading en continu stroomvoorziening

 

Nikon heeft ook gewerkt aan de accu. Zo kan je dankzij de nieuwe accu niet alleen langer fotograferen en filmen. Je kan je de accu nu ook opladen terwijl je ermee aan de slag bent. Als kers op de taart is er ook een accu grip beschikbaar wat verticaal fotograferen nog makkelijker maakt.

 
 

 

Nog snellere AF

 

Het ultrabrede hybride AF-systeem biedt een nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp. Zo stel je scherp met absolute standvastigheid. Oogdetectie AF volgt de ogen van mensen. Dieren oogdetectie AF doet hetzelfde voor katten en honden. Stel betrouwbaar scherp op de ogen van je onderwerp wanneer je foto's maakt en zelfs wanneer je video opneemt.

 

Perfect voor video met prachtig dynamisch bereik

 

Texturen, patronen en kleuren. De nieuwe Z 7II & Z 6II bieden beide een ongelooflijk dynamisch bereik en detailweergave, zowel bij hoge als bij lage ISO-waarden. Toongradaties zijn uitzonderlijk vloeiend en huidtinten worden met een verbluffende nauwkeurigheid gereproduceerd. Dankzij de mogelijkheid om video op te nemen met een maximale resolutie van 4K/60p (op Z 6II beschikbaar vanaf februari 2021) kun je dynamische scènes met betoverende details in beeld brengen.

 
 

 

Kortom, het is dus echt wel “the next chapter” voor Nikon met hun nieuwe Z-serie systeemcamera’s.

De Z 7II is eind 2020 beschikbaar.

De Z 6II is begin november beschikbaar.

Wil je nog meer details over de nieuwe Nikon Z 7II of Nikon Z 6II?

Klik dan hieronder door naar de productpagina en pre-order nu meteen.

 
 

 

Waarom kiezen voor een Nikon Z-serie systeemcamera altijd een goed idee is:

  • Nieuwe Z-vatting: meer licht, nog betere kwaliteit beelden
  • Fantastische ergonomie met diepe grip.
  • Compact, lichtgewicht en de geprezen gebruiksvriendelijke Nikon menustructuur.
  • Hoge resolutie OLED electronische zoeker voor een helder en scherp natuurlijk beeld.
  • Stil fotograferen, voor het vastleggen van belangrijke momenten zonder deze te verstoren.
  • 100% compatibel met alle bestaande NIKKOR F-lenzen zonder verlies van beeldkwaliteit met de FTZ-adapter.
 

 

Grote Z-vatting: Meer licht is gelijk aan betere beeldkwaliteit.

 

De Z vatting is met een diameter van 55mm de grootste full-frame vatting van elk camerasysteem. Dat maakt de Z vatting de nieuwe industrie benchmark. Een grotere vatting betekent meer licht en meer licht betekent een nog hogere beeldkwaliteit.

 
 

 

Korte flensafstand zorgt voor compacter en lichter toestel.

 

Met een flensafstand van slechts 16 mm lijkt Nikon de wetten van de optica te schenden, maar hierdoor zijn nu kleinere en lichtere camera's en lenzenontwerpen mogelijk met toch een ongeëvenaarde optiek, flexibiliteit en comfort.


Gekende Nikon ergonomie


De bekroonde camera's uit de Z-serie belichamen de elegantie, duurzaamheid, bediening en werking van Nikon D-SLR-camera's, maar dan in een kleinere behuizing. 

Zoek verschillende perspectieven op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie. Swipe gemakkelijk heen en weer wanneer u beelden terugkijkt op het kantelbare touchscreen met hoge resolutie en dubbeltik op een deel van een foto om dat gedeelte op 100% te bekijken.

 
 

De grote, diepe grip en het zeer uitgebalanceerde gewicht van de Z-serie liggen aangenaam in de hand, zowel met NIKKOR Z-lenzen als met NIKKOR-lenzen met F-vatting met allerlei brandpuntsafstanden in combinatie met de FTZ-vattingadapter.

Doordat belangrijke knoppen en instellingen precies zitten waar je ze nodig hebt, wordt elke handeling al snel jouw tweede natuur. Als je gewend bent om met een D-SLR te werken, zorgt het bovenste lcd-scherm op de Z 6II en Z 7II ervoor dat je je direct thuis voelt.

De menustructuur is gebruiksvriendelijk en zeer herkenbaar vanuit de Nikon DSLR camera’s.

 

 

Gebouwd voor een uitstekende betrouwbaarheid


De camera's uit de Z-serie zijn gemaakt van dezelfde robuuste, lichte magnesiumlegering als professionele D-SLR's van Nikon, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn de modellen uit de Z-serie ook voorzien van een geavanceerde weerbestendige afdichting die garandeert dat alle naden of bewegende delen die vatbaar zijn voor blootstelling aan stof en vloeistoffen ondoordringbaar blijven. 

 

 

Nikkor Z-lenzen - MEER LICHT, MEER IMPACT

 

Dankzij de zeer grote Nikon Z-vatting kan uw NIKKOR Z-lenzen meer licht over het hele beeld opvangen. En omdat daarbij de afstand tussen de vatting en de sensor kort is, wordt de lichtafval aan de randen van het beeld beduidend verminderd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden als het gaat om detail en nuance, helemaal tot aan de rand. Nikon heeft intussen al 16 Nikkor Z lenzen op de markt en is volop nieuwe lenzen aan het aankondigen.

Dromerige bokeh

Prachtig onscherpe achtergronden leiden de ogen van de kijker op natuurlijke wijze naar het hoofdonderwerp. De negen afgeronde diafragmalamellen van S-Line-objectieven geven onscherpe lichtpunten een zachte, ronde, consistente vorm.

 

 

Compatibiliteit met F-lenzen dankzij FTZ-adapter

 

Heb jij in het verleden al geïnvesteerd in een uitgebreide collectie Nikon F lenzen? Of ontbreekt er nog een lenzen dat jij absoluut nodig hebt in het Nikkor Z gamma? Geen nood, dankzij de FTZ adapter zijn alle F-lenzen compatibel met de Z-serie zonder enige kwaliteitsverlies.

 
 

Welke camera past bij jou?