Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
sneeuwlandschap

Op wintersport? Zo fotografeer je sneeuwlandschappen!

In België kunnen we lang niet altijd op een witte winter rekenen. Liefhebbers van sneeuwlandschappen doen er dus goed aan om koudere oorden op te zoeken, bijvoorbeeld op wintersport. Het is wel zo leuk om tijdens je reis de mooiste landschappen als aandenken te fotograferen, maar hoe doe je dat het best? We geven enkele tips. 

Winterwandeling of wintersport?


Denk van tevoren na welke winterse activiteiten je gaat ondernemen, want dat bepaalt welke camera je het best meeneemt. Als je van plan bent om lange bergwandelingen te maken, dan kun je gerust een zware spiegelreflexcamera meenemen. Maar voor actiefoto’s tijdens het snowboarden of skiën, heb je meer aan een sportcamera zoals een GoPro.


Sneeuwlandschappen fotograferen


Het is een uitdaging om de sneeuw zo vast te leggen dat het wit ook wit blijft. Het zal er namelijk snel blauw of te donkeruitzien. Het is dus verstandig om in RAW te werken, zodat je achteraf de witbalans zonder problemen kunt corrigeren. Ook kun je de belichtingscompensatie instellen op +1, zodat je camera de sneeuw niet als grijs fotografeert. Let er dan wel op dat je de boel niet overbelicht en details kwijtraakt.


De juiste timing


Sneeuw ligt er het mooist bij als die nog onaangeroerd is. Hou dus de weersvoorspellingen in de gaten en trek er vroeg op uit, als de sneeuw nog maar net gevallen is. Let er ook op waar je loopt, zodat je eigen voetstappen geen afbreuk doen aan je compositie!


Bescherm je camera


Wil je fotograferen terwijl de sneeuwbui nog bezig is? Gebruik dan een zonnekap. Zo voorkom je dat er sneeuwvlokken op je lens vallen, die je daarna met gehandschoende handen moet zien weg te poetsen. Als het echt hard sneeuwt, bedek je camera dan bijvoorbeeld met een plastic zak. Sneeuw is namelijk bevroren water en daar kunnen de meeste camera’s niet zo goed tegen.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: sneeuwlandschap, sneeuw, winter

Categorie: Tips & tricks