Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
instagram

Met deze 6 tips maak je van jouw Instagram-account een succes

Instagram is vandaag razend populair. Logisch, want het is een van de makkelijkste manieren om foto’s en video’s met een publiek te delen. Voor fotografen, illustratoren en andere kunstenaars kan het een heuse speeltuin zijn én een manier om meer mensen met je werk te laten kennismaken. Maar dan moet je het medium wel op de juiste manier inschakelen. Ontdek onze tips om meer uit je Instagram-account te halen.

1. Bewaak de kwaliteit

 

Volgers lok je niet door een rommeltje van je pagina te maken. Vraag je dus telkens af of wat je wil posten wel de moeite loont. Toon enkel je allerbeste werk, geen probeersels of zaken waar je niet helemaal achterstaat.
Wil je ook persoonlijke zaken delen die niets met je fotografiewerk te maken hebben, overweeg dan om een tweede account aan te maken. Dat kun je eventueel op privé zetten. 
 

2. Creëer je eigen niche


Probeer in je Instagram-account een duidelijke lijn te steken. Specialiseer je bijvoorbeeld in concertfotografie, actiefoto’s of mooi vormgegeven huwelijksreportages. Mensen moeten in één oogopslag kunnen zien waarom jouw Instagram-account de moeite is om te volgen. 

 

3. Overstelp de volgers van je Instagram-account niet met rommel


Instagram beperkt zich al lang niet meer tot foto’s alleen. Vandaag kun je video’s posten, ‘reels’ maken, live gaan, … En dan zijn er nog de populaire stories, die na 24 uur automatisch weer verdwijnen. Die kunnen zeker nuttig zijn, bijvoorbeeld om met je volgers in interactie te gaan of om iets te promoten (bijvoorbeeld een tentoonstelling), maar ook hier geldt: overdrijf niet en bewaak de kwaliteit.


4. Filters zijn niet verplicht
 

Instagram staat bekend om zijn vele filters en bewerkingsmogelijkheden. Toch ben je niet verplicht om daar gebruik van te maken. Meestal is het beter om een foto op je computer te bewerken met professionele software en het eindresultaat op Instagram te publiceren zonder er nog een extra filter op te zetten. Iedereen gebruikt namelijk dezelfde filters, waardoor het moeilijker is om je te onderscheiden.

 

5. Verwaarloos de beschrijving niet
 

Met een omschrijving als ‘landschap’ of – erger nog ¬– IMG_132113 maak je niemand warm. Durf in de ‘description’ van je foto dus gerust wat achtergrondinformatie mee te geven. Je hoeft je niet te ontpoppen tot de nieuwe Hugo Claus, maar met een verhaal – hoe eenvoudig ook – creëer je wel meteen een band met je publiek. Probeer eventueel ook vragen te stellen, om zo reacties op je foto te stimuleren.


6. It’s all about the hashtags
 

Hashtags horen ook in je omschrijving en zijn essentieel om je foto’s vindbaar te maken. Voeg dus de juiste trefwoorden aan je posts toe. Even op onderzoek gaan om te achterhalen welke hashtags gebruikelijk zijn op vergelijkbare Instagram-accounts, is zeker geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld aan #blackandwhitephotography, #concertphotography of vermeld het type camera dat je gebruikt hebt. Let wel: als je hashtags meer ruimte innemen dan je foto, is de balans zoek.

 

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: Instagram

Categorie: Tips & tricks