Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
terug naar school

Terug naar school: zo maak je de mooiste foto’s van kinderen

Wat is er schattiger dan een foto van je kleine uk die, met zijn of haar boekentasje op de rug, klaar staat voor de eerste schooldag? Tijd om je fotocamera boven te halen dus! Maar hoe maak je de beste foto’s van je kinderen? Ontdek onze tips.

Kies voor een korte sluitertijd


Kinderen staan geen moment stil. Om de juiste emotie vast te leggen, komt het er dus op aan om snel te zijn en op het juiste moment af te drukken. Een korte sluitertijd is daarbij cruciaal. Uiteraard betekent dit dat je een toestel nodig hebt waarbij je zelf de sluitertijd kunt instellen. Heb je dat niet, gebruik dan de preset voor bewegende beelden.


Vermijd poseren


Spontaniteit is de sleutel voor een geslaagde kinderfoto. Je kinderen laten poseren levert nooit zo’n leuke resultaten op als een foto die je ‘uit de losse pols’ neemt. Om niet te dicht met je camera op je kinderen te zitten, is het een goed idee om een lens met een groot zoombereik te gebruiken.


Besteed aandacht aan de achtergrond


Natuurlijk komt het bij dit soort foto’s vooral aan op de emotie van je kind. Toch mag je ook de achtergrond van het beeld niet verwaarlozen. Bepaalde details kunnen een heel verhaal vertellen. Fotografeer je kind bijvoorbeeld net als hij of zij in de auto of op de fiets stapt, of bij aankomst aan de schoolpoort. Neem gerust veel foto’s, maar let bij de selectie achteraf goed op zaken zoals compositiebelichting en scherptediepte.


Let op met foto’s van kinderen


Ook al ben je enorm tevreden over het resultaat, toch is het verstandiger om de foto’s van je kinderen binnenskamers te houden. Zet je ze online, dan breng je je kinderen mogelijks in gevaar. Vorig jaar waarschuwde de Computer Crime Unit van de federale politie hier nog voor: “Let erop dat hun privacy en afbeelding worden beschermd. U weet nooit hoe deze informatie kan worden verzameld en opnieuw worden gebruikt.” In Frankrijk is het verspreiden van kinderfoto’s via internet zelfs volledig verboden.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: kinderfoto's

Categorie: Tips & tricks