Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
reisfotografie

Reisfotografie: zo maak je er een succes van

Reizen zonder foto’s te nemen? Dat is ondenkbaar! In het buitenland kom je zoveel fascinerende taferelen tegen dat het zonde zou zijn om je trip niet uitgebreid te documenteren met je camera. Maar uiteraard mag je ondertussen ook niet vergeten te genieten. Met onze tips wordt reisfotografie een waar genoegen.

Beperk de kilo’s


Natuurlijk wil je voor elk beeld het best mogelijke resultaat. Dus overweeg je misschien om tal van verschillende lenzen, filters en andere accessoires mee te nemen. Probeer toch de kilo’s cameramateriaal te beperken. Je humeur wordt er namelijk niet beter op als je veel gewicht moet meesleuren. Bedenk dat voor leuke reisfoto’s alertheid en creativiteit veel belangrijker zijn dan technische snufjes. Tip: een systeemcamera of een compactcamera uit de betere kwaliteitsklasse is prima geschikt voor reisfotografie.


Plan je foto’s niet


In Parijs moet je per se een foto nemen van de Eifeltoren en in India van de Taj Mahal? Fout, je kunt de toeristische clichés gerust laten voor wat ze zijn. Trek onbevangen op ontdekkingstocht en leg vast wat jóú opvalt en frappeert. Dat kan een landschap zijn of een monument, maar evengoed een opmerkelijk detail of de emotie op het gezicht van een persoon. Niets moet, alles kan. Laat je dus leiden door het toeval en je intuïtie.


Leer mensen kennen


Zomaar zonder toestemming foto’s nemen van locals of passanten is geen aanrader. In sommige gebieden zal de bevolking je dit zelfs bijzonder kwalijk nemen. Toch krijg je de mooiste resultaten als je spontane, niet-geposeerde foto’s neemt. Door mensen te leren kennen, met hen op te trekken en met hen te spreken kun je hun vertrouwen winnen en na verloop van tijd foto’s nemen in een ongedwongen sfeer.


Nabewerken mág


Op reis moet je volop genieten. Door steeds maar bezig te zijn met de technische aspecten van je foto’s verlies je tijd en raak je gefrustreerd. Laat een kleurbalans of belichting die niet helemaal goed zit je humeur niet vergallen. Thuis kun je met Photoshop of andere fotobewerkingssoftware je reisfoto’s in alle rust nog corrigeren. Let wel: de beeldkwaliteit is enkel optimaal als je ook de RAW-bestanden van je foto’s hebt.


Reisfotografie: a way of life


Met de camera in de hand de wereld rondtrekken is voor heel wat mensen een ware passie en zelfs een levensstijlgeworden. Sommigen kunnen met reisfotografie jarenlang hun brood verdienen. Steeds meer fotografen zetten dan blogs met reisfoto’s op of worden heuse sterren op Instagram. Iets voor jou?

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: reisfotografie

Categorie: Tips & tricks