Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
drone-luchtfotografie

Maak spectaculaire luchtbeelden met een drone

Wil je graag van hoog uit de lucht fotograferen? Dan is een drone je beste vriend. Met zo’n toestel opent zich een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor bijzondere landschapsfoto’s. Maar natuurlijk is het simpele feit dat je een drone gebruikt niet voldoende om mooie beelden te maken – je moet er ook mee kunnen werken. Ontdek onze tips!

Fotograferen met een drone: houd je aan de regels

Heb je een drone gekocht? Erg leuk, maar weet dat je hem niet zomaar de lucht mag insturen. Er gelden namelijk (Europese) regels voor het gebruik van drones. Zo moet je, afhankelijk van het type drone, je registreren en een verzekering afsluiten. Ook moet je altijd de privacy beschermen van de mensen boven wiens eigendom je vliegt.

Laat het weer geen roet in het eten gooien

Bij slecht weer een drone oplaten is geen goed idee. Raadpleeg daarom altijd eerst de weer-app op je smartphone. Let bovendien op de Kp-index, die de zonnewind meet. De zon stoot namelijk continu elektromagnetisch geladen plasmadeeltjes de ruimte in en die deeltjes kunnen je gps-ontvangst beïnvloeden, waardoor je drone gedesoriënteerd raakt.

Wat saai lijkt op de begane grond …

Laat je niet misleiden: landschappen die er maar saai uitzien wanneer je er middenin staat, zijn dat vanuit de lucht vaak allesbehalve. De meeste landschappen en gebouwen ontstaan uit een grondplan, waardoor je met een drone net hun mooiste kant capteert. Vaak komt het er dus gewoon op aan om de omgeving ook een kans vanuit de lucht te geven. Tip: soms maak je de beste dronefoto’s door je camera recht op de grond te richten. Ook vlieg je beter niet té hoog.

Welke instellingen?

Met een drone fotografeer je het best in RAW-formaat. Zo kun je de beelden makkelijker nabewerken.

Omdat een drone een relatief kleine beeldsensor heeft, is het ook aangewezen om een lage ISO-waarde te kiezen. Je krijgt dan een cleaner beeld, met minder digitale ruis.

Het belang van compositie

Wat voor andere fotografische genres geldt, is niet anders voor luchtfotografie: de compositie kan je beeld maken of kraken. Houd daarom altijd rekening met de lijnen in het landschap en beslis waar je de nadruk op wil leggen. Probeer zeker eens een centrale compositie, die de blik van je toeschouwer naar het midden van het beeld trekt, en een compositie waarbij je de regel van derden toepast.



Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: drone, luchtfotografie

Categorie: Tips & tricks