Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
huwelijksfoto

Huwelijksfotografie: herinneringen aan een memorabele dag

Bij huwelijksfotografie sta je ten dienste van het bruidspaar. Het is zaak om de volledige dag op de juiste manier in beeld te brengen en niets aan het toeval over te laten. Zo wordt deze unieke dag tastbaar en zorgt hij voor mooie herinneringen, ook vele jaren na de bruiloft. 

Bereid je goed voor
 

Mooie huwelijksfoto’s maken begint met een goede voorbereiding. Waar vinden de feestelijkheden plaats (kerk, feestzaal, restaurant, buiten)? Wat zijn de precieze omstandigheden? Wat met het weer? Allemaal vragen die een impact hebben op de foto’s en het materiaal dat je moet meenemen. Vaak zal je ook gevraagd worden om een groepsfoto en een aantal portretten te maken.

Tip: vraag vooraf een draaiboek aan het bruidspaar, zodat je van alle details op de hoogte bent.


Maak afspraken met het bruidspaar


Huwelijksfoto’s hebben een grote emotionele waarde. Ze worden gekoesterd en talloze keren bekeken. Om de herinneringen aan deze memorabele dag op de juiste manier vast te leggen, maak je vooraf het best goede afspraken met het bruidspaar:

  • Welk soort foto’s verwachten ze?
  • Wat is hun favoriete stijl?
  • Neem je de hele dag foto’s of gun je hen soms de nodige privacy?
  • Zoek je gedurende de dag een andere setting op voor geposeerde foto’s?


Wees flexibel


Flexibiliteit is een must bij huwelijksfotografie. Vaak moet je inspelen op onverwachte omstandigheden. Denk maar aan een plotse regenbui of slechte lichtinval. Je neemt dan ook het best voldoende materiaal mee, zodat de kwaliteit van de foto’s gewaarborgd blijft.

Hanteer de ‘vlieg-op-de-muur-techniek’

Als huwelijksfotograaf stel je je het best discreet op. Je registreert het hele gebeuren vanop afstand, maar je treedt nooit op de voorgrond. Het is immers de dag van het bruidspaar!

Meer info over huwelijksfotografie? Neem gerust contact met ons op.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: huwelijksfoto

Categorie: Tips & tricks