Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
babyfoto

Een fotoshoot van een baby? Zo pak je dat aan!

Kinderen krijgen is het meest fantastische wat er is in het leven. Geen wonder dat jonge ouders dol zijn op babyfoto’s. Maar een fotoshoot met een baby is niet zo evident. Ontdek onze tips voor de meest vertederende babyfoto’s!

Het ideale moment voor de fotoshoot


Ouders nemen voortdurend foto’s van hun pasgeboren baby. Logisch, want kinderen groeien en veranderen razendsnel. Toch plan je een professionele fotoshoot best niet al te vroeg in. Zeker tijdens de eerste dagen na een zware bevalling zien baby’s er niet altijd even schattig uit – al leg je dat beter niet op die manier uit aan de ouders.

Een fotoshoot met een baby van zes à tien dagen oud is ideaal. In die periode slapen ze nog vaak en blijven ze relatief lang in dezelfde pose liggen. Na veertien dagen wordt de huid van een baby al merkelijk ruwer. Maar uiteraard heeft elke leeftijd zijn charme. Vanaf drie à vier weken worden baby’s actiever en kunnen ze verschillende poses aannemen. Vanaf zes weken is een heus babyportret mogelijk en na tien maanden kunnen baby’s zelfs al rechtzitten. Ideaal voor “actiefoto’s” dus.


Zorg voor een behaaglijke omgeving


Niets mooier om te fotograferen dan een tevreden baby. Zorg er dus voor dat het in je fotostudio behaaglijk warm is, relatief stil en dat de ouders klaarstaan om het kind indien nodig te troosten. Idealiter is de baby vlak voor de shooting nog gevoed.

Trek voor een fotoshoot met een baby zo’n twee uur uit. Door een onverwachte huilbui kan de fotosessie namelijk iets langer duren. Met kleintjes moet je nu eenmaal geduld hebben, maar het resultaat loont vast en zeker de moeite.


Kies voor zacht licht


Om baby’tjes te fotograferen is zacht licht ideaal. Kies indien mogelijk voor continulicht; van fel flitslicht kunnen sommige baby’s schrikken.

Tip: een wiegje met een wit hemeltje kan dienst doen als een soort ‘natuurlijke softbox’. Let wel op voor kleurzwemen!


Baby’s fotograferen


Deze truukjes doen het altijd goed als je baby’s fotografeert:

  • Maak veel foto’s snel na elkaar.
  • Experimenteer ook met foto’s in zwart-wit.
  • Wil je dat de baby zijn ogen sluit? Streel hem dan zachtjes over zijn neus.
  • Heb oog voor schattige details zoals de handjes of de voetjes van de baby

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: babyfoto

Categorie: Tips & tricks