Vandaag verzonden
Assortiment
Grote voorraad
Service en vakmanschap!
Impossible project koopt Polaroid

Twee direct-klaar-merken verenigd: The Impossible Project koopt Polaroid

Groot nieuws in de fotowereld: de hoofdaandeelhouder van instantfotografiemerk The Impossible Project heeft de naam en het intellectuele eigendom van het legendarische Polaroid gekocht. The Impossible Project had in 2008 de laatste Polaroid-fabriek al overgenomen. Door deze nieuwe acquisitie komen twee bekende merken van direct-klaar-fotografie nu in handen van dezelfde Poolse familie.

Wat voorafging …


Ondanks de doorbraak van de digitale fotografie, is er nog altijd een trouw publiek voor polaroidcamera’s en de bijbehorende instantfilms. Toen Polaroid in 2008 de deuren sloot in Europa, was er even paniek, maar de fabriek in Enschede kreeg een nieuwe eigenaar en produceert sindsdien weer volop instantfilms.

Het nieuwe bedrijf kreeg de naam The Impossible Project, omdat bij het failissement van Polaroid heel wat kennis verloren was gegaan en de nieuwe eigenaars zowat het hele fotografische systeem voor instantfilm opnieuw moesten uitvinden. Sinds 2008 lanceerde The Impossible Project een pak nieuwe instantfilms, alsook hun eerste direct-klaar-camera, de I-1.


Poolse familie


De merknaam ‘Polaroid’ en de intellectuele eigendommen waren tot voor kort in handen van het bedrijf PLR IP Holdings, LLC. De familie Pohlad, die dit bedrijf bezit, had in december 2014 zijn meerderheidsbelang in Polaroid gekocht voor 70 miljoen dollar.

De nieuwe eigenaar van Polaroid is een eigendomsgroep onder leiding van de Poolse familie Smolokowski. De hoofdbelegger, Wiaczeslaw Smolokowski, is een zakenman die in 2012 een belang van twintig procent in The Impossible Project verwierf. Zijn zoon Oskar werd in 2014 CEO van The Impossible Project.


De toekomst voor Polaroid en The Impossible Project


De exacte voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. Ook is het momenteel nog niet duidelijk of de merken Polaroid en The Impossible Project in de toekomst dichter bij elkaar zullen komen. Door licentieovereenkomsten worden er momenteel wereldwijd nog altijd heel wat Polaroid-producten verkocht. Sowieso lijkt het erop dat de liefhebbers van kant-en-klaarfotografie nog mooie tijden te wachten staan.

Geïnteresseerd in instantfotografie? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Of neem een kijkje in onze webshop voor camera’s, films en accessoires.

 


Over de Auteur

Ons team bestaat uit een gedreven groep mensen met een passie voor alles wat met fotografie te maken heeft. Hou je van digitale fotografie of ga je eerder voor de nostalgie van analoge fotografie? Ook dan ben je bij Grobet aan het juiste adres. Aangezien wij over een ruim assortiment en veel vakkennis beschikken, willen we via onze blog jouw keuze vergemakkelijken. Nog niet de juiste informatie gevonden? Dan kunnen we je ongetwijfeld voorthelpen. In onze winkel in het centrum van Antwerpen staan onze specialisten altijd paraat.


Tags: instantcamera

Categorie: Producten