Taal:

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Voor 12.00u besteld, vandaag verzonden!
  • Zeer ruim assortiment
  • Grote voorraad
  • Service en vakmanschap!

Blog overzicht


04-04-17

Foto’s inscannen: zo krijg je een optimaal resultaat

foto’s inscannen

Heb je een foto niet digitaal, maar wil je hem toch graag bewerken of afdrukken? Geen probleem, foto’s inscannen is een fluitje van een cent. Met de huidige scanners kun je snel en makkelijk hoogwaardige scans maken. Merken zoals Epson (Perfection-reeks) en Canon (Canoscan) hebben hoogwaardige A4-vlakbedscanners die zowel foto’s , teksten als negatieven en diapositieven kunnen inscannen.

Gepubliceerd door
21-03-17

Een stilleven fotograferen: zo doe je dat!

stilleven fotograferen

Het stilleven is een tak van de fotografie waarbij je het resultaat voor de volle honderd procent zelf in handen hebt. Je hebt zowel het onderwerp, de opstelling, het standpunt, de belichting en de focus zomaar voor het uitkiezen. Een stilleven fotograferen is dan ook een ideale manier om je vaardigheden als fotograaf verder aan te scherpen.

Gepubliceerd door
17-03-17

Gastblog: Lukas De Groodt test de Canon EOS 5D MARK III uit

Canon EOS 5D MARK III - Lukas De Groodt

Al twee jaar heb ik mijn eigen DSLR-camera, de Canon 70D. Na wat heen-en-weer mailen heb ik onlangs een samenwerking aangegaan met Foto Grobet voor het promoten van de Canon EOS 5D MARK III en de 24/70 f2.8-lens. Het is een genot om met zo’n camera te fotograferen en ik kon dan haast ook niet wachten om hem op te... Bekijk Artikel

Gepubliceerd door
14-03-17

Nuttige tips voor een geslaagde pasfoto

tips voor een geslaagde pasfoto

Een artistieke prijs ga je er nooit mee winnen, maar toch is het als fotograaf belangrijk dat je weet aan welke eisen een goede pasfoto moet voldoen. Elke Belg heeft namelijk een pasfoto nodig. Voor op zijn identiteitskaart, maar ook voor op reispaspoorten, rijbewijzen, lidkaarten, bedrijfsbadges en voor andere toepassingen. We zetten de criteria op een rijtje.

Gepubliceerd door
07-03-17

Een fotoshoot voorbereiden: waarop moet je letten?

een fotoshoot voorbereiden

Een fotoshoot ligt in de regel een tijdje op voorhand vast. Dat geeft je de mogelijkheid om je perfect voor te bereiden. Tijdens de shoot wil je natuurlijk dat alles goed gaat, zodat je de best mogelijke resultaten bereikt. We geven je graag enkele tips voor een geslaagde fotoshoot.

Gepubliceerd door
28-02-17

Werken met een lichtmeter: enkele aandachtspunten

lichtmeter

Fotografie is beelden creëren met licht. Om goede foto’s te maken, moet je dan ook de lichtomstandigheden perfect kunnen inschatten. In veel gevallen volstaat de ingebouwde lichtmeter van je camera daarvoor. Toch is een losse lichtmeter zeker nuttig. Je kunt er je mogelijkheden gevoelig mee vergroten.

Gepubliceerd door