Taal:

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  • Voor 12.00u besteld, vandaag verzonden!
  • Zeer ruim assortiment
  • Grote voorraad
  • Service en vakmanschap!

Blog overzicht


08-08-17

Leuk om mee te experimenteren: abstracte fotografie

abstracte fotografie

Net zoals er abstracte schilderkunst bestaat, heb je ook abstracte fotografie. Het is niet omdat je bij fotografie de werkelijkheid vastlegt, dat het resultaat ook onmiddellijk herkenbaar moet zijn. Een compositie van lijnen, vlakken, kleuren en structuren kan even intrigerend zijn als een portret of een landschap. Onze tips.

Gepubliceerd door
01-08-17

Middenformaat: voor de állerscherpste foto’s

middenformaat fotografie

Om grote, gedetailleerde afbeeldingen te maken gaat er niets boven middenformaatfotografie. Waarschijnlijk ken je de legendarische Hasselblad-camera’s wel? Deze en andere middenformaatcamera’s staan garant voor absolute topbeelden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Duik met ons mee in de wondere wereld van de middenformaatfotografie!

Gepubliceerd door
25-07-17

Zwart-witfotografie: zó krijg je de mooiste resultaten

zwart-witfotografie

Zwart-witfotografie heeft iets tijdloos. Ook vandaag, in het digitale tijdperk, is zwart-wit nog altijd erg populair in kunstfotografie, reportages, portretten en andere genres. We geven je enkele tips om betere zwart-witfoto’s te maken.

Gepubliceerd door
18-07-17

Je eigen camera obscura maken: dit heb je nodig

camera obscura

Een camera obscura is de eenvoudigste camera die je je maar kunt voorstellen. Meer dan een piepklein gaatje in een donkere ruimte is het niet. Er wordt beweerd dat zelfs in de oertijd al gebruik gemaakt werd van (natuurlijke) camera obscura’s. Ook vandaag kun je nog met een camera obscura aan de slag gaan. Dergelijke ‘pinhole-fotografie’ levert vaak opmerkelijke resultaten... Bekijk Artikel

Gepubliceerd door
11-07-17

Twee direct-klaar-merken verenigd: The Impossible Project koopt Polaroid

Polaroid The Impossible Project

Groot nieuws in de fotowereld: de hoofdaandeelhouder van instantfotografiemerk The Impossible Project heeft de naam en het intellectuele eigendom van het legendarische Polaroid gekocht. The Impossible Project had in 2008 de laatste Polaroid-fabriek al overgenomen. Door deze nieuwe acquisitie komen twee bekende merken van direct-klaar-fotografie nu in handen van dezelfde Poolse familie.

Gepubliceerd door
04-07-17

Lomografie: wat is dat precies?

lomografie

De meeste fotografen besteden heel wat aandacht aan de compositie van hun beelden. Maar je kunt er ook bewust voor kiezen om, zonder veel nadenken, spontane foto’s te nemen ‘vanuit de heup’. Dit wordt lomografie genoemd, een genre dat begin jaren 90 ontstond en nog steeds erg populair is.

Gepubliceerd door
27-06-17

Dit heb je nodig om je eigen doka in te richten

doka

Sinds de opkomst van de digitale fotografie zijn donkere kamers of doka’s wat in onbruik geraakt. Toch kan het erg leuk zijn om je eigen foto’s thuis te ontwikkelen. Maar wat heb je precies nodig om een doka in te richten? We zetten alles even op een rijtje.

Gepubliceerd door
13-06-17

Een cameratas kopen? Hierop moet je letten!

cameratas

Trek je erop uit om foto’s te nemen? Heb je een fotoreportage gepland? Dan is een cameratas onmisbaar. Bij de keuze van een geschikte cameratas zijn er heel wat zaken waarop je moet letten. Cameratassen zijn namelijk verkrijgbaar in talloze uitvoeringen, maten en kleuren. Een woordje uitleg.

Gepubliceerd door